Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / La Vall de Boí demana celeritat en l'adjudicació dels hotels de Boí Taüll Resort

La Vall de Boí demana celeritat en l'adjudicació dels hotels de Boí Taüll Resort

Les institucions locals esperen que el jutge resolgui l'al·legació presentada pel BBVA i faciliti l'obertura per a la temporada d'hivern. Aquesta setmana hi ha hagut una protesta de veïns i treballadors davant la sucursal del banc al Pont de Suert
Un dels hotels de Boí Taüll Resort (ACN / arxiu)
30/10/2019 18:45

L'Ajuntament de la Vall de Boí ha reclamat aquest dimecres "celeritat" al jutge que ha de resoldre sobre l'adjudicació d'hotels del Resort de Boí Taüll al grup empresarial de Reus que ha presentat l'oferta per gestionar-los.

La petició arriba tenint en compte que la temporada d'esquí és a punt de començar i també el fet que BBVA ha paralitzat de moment aquest traspàs perquè ha presentat una al·legació contra l'únic postor. Arran d'aquesta acció de l'entitat financera espanyola, aquest dilluns diversos veïns de l'Alta Ribagorça van manifestar-se davant la sucursal del BBVA al Pont de Suert per reprovar l'actitud del banc i exigir-li que faciliti el traspàs.

Albert Palacín, regidor de Turisme de la Vall de Boí, ha recordat a l'ACN que la decisió que prengui el jutge afecta molts veïns de la comarca de l'Alta Ribagorça, i que els primers afectats serien els treballadors però que també n'estan pendents l'estació, les escoles d'esquí i tot el sector hoteler de la vall.

Ple extraordinari

El Consell Comarcal de l'Alta Ribagorça ha celebrat aquest dimarts un ple extraordinari amb els tres alcaldes de la comarca, per examinar i analitzar la situació que està provocant la paralització per part del BBVA. A la reunió també hi ha assistit una desena de treballadors que han manifestat la preocupació per la situació en la qual es troben i la sensació de solitud i falta de suport per part de les institucions i la ciutadania en general.

La presidenta del Consell, Maria José Erta, ha manifestat que per part de les institucions "s'està insistint i exigint solucions urgents" a causa del poc marge de temps disponible per a l'inici de la temporada d'hivern, i ha fet saber que la situació "és greu i afecta tota la comarca".

Erta considera que l'estació d'esquí de Boi-Taüll només és viable si té en funcionament un complex hoteler a la vora. Per això, tot i no tenir competències per resoldre la problemàtica, la dirigent ribagorçana ha dit que les institucions locals no poden "romandre insensibles" a uns fets "que poden afectar la viabilitat socioeconòmica del territori", per la qual cosa esperen una solució ràpida.