Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / La variant de la N-260 preveu el pas a prop d'Aravell i Bellestar

La variant de la N-260 preveu el pas a prop d'Aravell i Bellestar

El projecte informatiu contempla la construcció de dos túnels i vuit viaductes. El vial passaria per la banda oest del turó on hi ha l’aeroport Podeu consultar els plànols de l'estudi informatiu en aquesta notícia
16/04/2008 18:18

La futura variant de la N-260 s’ha situat al centre del debat polític a la Seu aquesta setmana, per l’intercanvi de crítiques entre l’equip de govern i l’oposició sobre la informació del projecte i sobre com s’hi ha de posicionar el consistori. Tanmateix, s’ha parlat més aviat poc sobre allò que més pot interessar als veïns i als possibles afectats: ¿per on es preveu que passi la futura carretera?

Doncs bé, l’estudi informatiu presentat pel ministeri espanyol de Foment presenta canvis importants respecte de les propostes que es coneixia fins ara i que preveien un pas més o menys paral.lel a la recta de Montferrer. La novetat més significativa és que la variant –amb dos carrils per banda- s’allunya notablement de la carretera actual, en el tram comprès entre Adrall i la Seu. Passaria per la banda oest de l’aeroport, en comptes de la banda est com fins ara, i s’aproparia als nuclis d’Aravell i Bellestar.

Resseguint-lo de sud a nord, el trajecte proposat per Foment parteix des del final de la carretera C-14, al sud del poble d’Adrall. Allà s’inicia un vial que enllaça pròpiament amb la N-260 mitjançant una rotonda a l’oest d’Adrall, a l’alçada del quilòmetre 235.

La via segueix paral.lela al riu d’Aravell -a l’altre cantó del turó on s’ubica l’aeroport- mitjançant dos viaductes i un túnel que van fins a l’entorn del collet de Terrassa, a prop del poble d’Aravell i del camp de golf. Una mica més endavant, a la meitat del camí entre la Trobada i Bellestar, es preveu la construcció d’una intersecció i la conversió d’aquest camí en l’accés principal a Montferrer des de la variant.

Des d’allà, la carretera fa un suau viratge en direcció est i passa pel serrat del Molí. Per aquesta zona, ja entrant al terme municipal de la Seu, es preveu la construcció d’un segon túnel –al qual s’hi accedeix des d’un viaducte que salva el riu- que té la sortida a prop del poble de Castellciutat.

Finalment, la variant passa per l’entorn del rec dels Quatre Pobles fins enllaçar amb el punt quilomètric 1 de la N-145, a prop del límit municipal de la Seu amb les Valls de Valira. Enmig d’aquest darrer subtram, es construeix un nou accés principal a la Seu, que mena a l’hotel El Castell.

 

© RàdioSeu

  • Plànol general de l'estudi informatiu de la N-260
  • Variant N-260 (Aeroport-Adrall)
  • Variant N-260 (Aravell-Bellestar)
  • Variant N-260 (La Seu)
  • Detall del projecte de variant a la Seu