Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / La vorera entre el camí d'Alàs i el Parc de Bombers, principal inversió dels Pressupostos Participatius

La vorera entre el camí d'Alàs i el Parc de Bombers, principal inversió dels Pressupostos Participatius

Ha estat la proposta amb més suport en la primera experiència de votació popular dels comptes L'Ajuntament ha fet balanç de la posada en marxa del nou procés per decidir una partida de 100.000 euros
Pressupostos Participatius 2015 - Acte de balanç
02/06/2015 12:26

La construcció d'un tram de vorera que manca entre el riu Segre, camí d'Alàs, i el Parc de Bombers -amb un pressupost de 44.087 euros- i la col·locació de quatre desfibril·ladors en diferents punts de la ciutat -amb un cost de 5.400 euros- han estat les dues propostes més votades pels ciutadans de la Seu en els pressupostos participatius. Entre les 33 propostes que els tècnics van considerar valides tècnicament i econòmicament, els veïns de la Seu n'han elegit cinc perquè s'executin. L'alcalde en funcions de la Seu, Albert Batalla, ha manifestat que estan "molt satisfets per la resposta ciutadana a la iniciativa".

Els pressupostos participatius han permès que els veïns del municipi hagin pogut decidir en què s'invertiran 100.000 euros del pressupost municipal d'enguany. Es van presentar una sèrie de propostes que van ser avaluades en el seu moment per una comissió de personal tècnic municipal que en va fer la seva valoració tècnica i econòmica. Una vegada valorades es van posar a votació popular.

Les altres propostes que durà a terme l'ajuntament durant el pròxim mandat seran les obres d'arranjament de la pista de bàsquet de l'escola Albert Vives, valorada amb 17.360 euros; la compra d'una gàbia trampa per a gats, una gàbia postoperatori per a femelles i material d'esterilització per 90 femelles i 60 mascles de gats rodamons pels carrers de la ciutat, amb un pressupost 4.860 euros; i revisar els pendents dels baixadors dels passos de vianants de la ciutat, pressupostat amb 50.000 euros. Aquesta última proposta es farà parcialment fins a completar el pressupost total assignat a aquests pressupostos participatius.

Batalla ha afirmat que "la prova pilot ha sortit bé" i espera "que es pugui repetir en els futurs pressupostos de la Seu". En aquest sentit, ha afegit que "a mesura que es faci, s'espera que s'estengui aquesta consciència per part de la ciutadania de participar i opinar sobre les inversions de l'ajuntament de la Seu".