Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / La xarxa antirumors de l’Alt Urgell organitza dos nous tallers per treballar la diversitat des de la interculturalitat

La xarxa antirumors de l’Alt Urgell organitza dos nous tallers per treballar la diversitat des de la interculturalitat

Les sessions es faran els dimarts 8 i 15 de maig, i aniran a càrrec del tècnic de polítiques migratòries de la Secretaria d’Igualtat, Migracions i Ciutadania de la Generalitat de Catalunya, Pere Cortada
Tallers a l'Alt Urgell per treballar la diversitat
26/04/2018 18:05

La xarxa antirumors de l’Alt Urgell posa en marxa aquest pròxim mes de maig dos nous tallers que donaran continuïtat a la primera sessió de la formació "Dels rumors a la xenofòbia: treballar la diversitat des de la interculturalitat", que va tenir lloc el passat mes de març.

El primer dels tallers serà el dimarts 8 de maig i s’hi impartirà una base teòrica, a més d'exposar-s'hi experiències. El segon dels tallers es realitzarà el dimarts 15 de maig. En aquesta segona sessió està previst fer una anàlisi de casos concrets.

Ambdues propostes aniran a càrrec del tècnic de polítiques migratòries de la Secretaria d’Igualtat, Migracions i Ciutadania de la Generalitat de Catalunya, Pere Cortada, i tindran lloc al CETAP de la Seu d’Urgell, de deu del matí a dues del migdia. Per participar-hi cal fer la inscripció prèvia directament a la Secretaria d’Igualtat, Migracions i Ciutadania.

Continuïtat

L’Oficina Jove i l’àrea de Ciutadania i el Consorci d’Atenció a les Persones de l’Alt Urgell van organitzar el passat mes de març la primera sessió formativa per oferir eines i recursos per desmuntar rumors i prejudicis sobre diversitat cultural. En una sessió a càrrec de La Xixa Teatre, els participants van treballar sobre els propis prejudicis i estereotips a través d’exercicis pràctics i participatius, jocs i tècniques de teatre fòrum.

Xarxa oberta

Una xarxa antirumors, que és oberta a tothom, està formada per persones, entitats, col·lectius i serveis que té com objectiu afavorir una convivència intercultural lliure de rumors, prejudicis i estereotips sobre diversitat cultural. Adherir-se de manera activa a la xarxa antirumors de l’Alt Urgell implica assumir la intenció de contribuir a desfer rumors, prejudicis i estereotips en les teves interaccions quotidianes; la possibilitat de participar a les formacions i jornades obertes organitzades per la xarxa; l'oportunitat de formar part de les comissions i grups de treball que es creïn per anar avançant en aquest àmbit i el compromís de col·laborar en la difusió dels materials i comunicacions que es generin des de la Xarxa.

Els impulsors d’aquesta iniciativa per millorar la convivència a l’Alt Urgell han resumit els seus objectius en un vídeo.