Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / La Xarxa de Suport Mutu presenta el projecte Nevera Solidària

La Xarxa de Suport Mutu presenta el projecte Nevera Solidària

L'objectiu és donar utilitat social a aliments no comercialitzables o rebutjats. La idea es donarà a conèixer aquest divendres a les 7 del vespre al Centre Cívic El Passeig
Nevera Solidària
28/06/2017 17:35

La Xarxa de Suport Mutu de la Seu d'Urgell presentarà aquest divendres el projecte de Nevera Solidària, iniciativa que s'emmiralla en la feina feta des de l'associació basca de voluntaris GBGE (Galdakaoko Boluntarioen Gizarte Elkartea), exempta de beneficis econòmics i polítics. L'acte serà a les 7 de la tarda al Centre Cívic El Passeig, amb una xerrada a càrrec del fundador de la idea, Álvaro Saiz, acompanyat de Juan Marcos de Miguel, cap del Servei de Salut Pública del Vallès Occidental Oest, i de Yann Marais i Andreu Escales, membres de la Xarxa de Suport Mutu.

La Nevera Solidària té com a objectius "lluitar contra el malbaratament alimentari, conscienciar sobre el valor dels aliments i preservar la dignitat dels usuaris de la nevera". Segons expliquen els impulsors, volen "convertir els aliments no comercialitzables o rebutjats en recursos sostenibles" i que "el que suposaria un residu per una empresa o persona passi a ser un recurs aprofitable i autogestionat pels dipositants i receptors". Així, la idea que plantegen és "dipositar, amb les condicions sanitàries adequades, uns aliments que són un excedent per a ells".

La nevera està instal·lada a l'Ateneu de l'Alt Urgell, al carrer Capdevila de la Seu, i els horaris de recepció són de dilluns a divendres de 2/4 de 7 a 2/4 de 9 i els dissabtes de 2/4 d'una a 2/4 de 3.