Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / La XVI Universitat d'Estiu de la UdL oferta 17 cursos a la Seu

La XVI Universitat d'Estiu de la UdL oferta 17 cursos a la Seu

El programa acadèmic recull temes d'actualitat com la sequera i la violència de gènere
Universitat d'Estiu de la UdL
28/04/2008 13:57

La setzena edició de la Universitat d'Estiu de la Universitat de Lleida (UdL) oferta enguany 30 cursos propis, tres més que al 2007, i quatre col·laboracions. La Seu d'Urgell acollirà 17 dels 30 cursos entre els dies 8 i 18 de juliol. La resta es distribuiran entre la ciutat de Lleida, Erill la Vall, Tàrrega, Tremp, Arbeca, Solsona i Peralta de la Sal (que s'incorpora enguany com a seu de la Universitat d'Estiu). El vicerector d'Activitats Culturals i Projecció Universitària de la UdL, Jaume Barrull, ha destacat la col·laboració amb el Centre d'Estudis Andorrans "com a primera pedra per iniciar una línia de treball conjunt amb la Universitat d'Andorra".

La temàtica dels cursos va des de l'art i les humanitats fins a l'economia, les aplicacions informàtiques, el medi ambient, la salut i l'alimentació. Destaquen les referències a l'actualitat, amb propostes relacionades amb la sequera, els maltractaments, el fotoperiodisme o la televisió. Així, el programa inclou títols com Recursos Hídrics i Processos Fluvials, Violència de Gènere i l'Adicció a les Relacions Dramàtiques, Sèries Americanes Contemporànies: Televisió de Qualitat, Telefantasia i Transgressió, o Reporterisme Internacional (amb la fotoperiodista i professora Sandra Balcells).

Entre les novetats d'aquesta edició també cal esmentar iniciatives pedagògiques sobre l'Adquisició de Competències mitjançant la Interacció Reconduïda amb el Cavall i sobre la Metodologia per a una Alimentació Saludable. També repeteixen alguns cursos d'èxit, com ara els relacionats amb l'educació emocional o les noves eines d'Internet.

Matriculació amb descomptes

"La UdL ja ha començat a rebre trucades de persones interessades en els cursos sobre fotografia, violència i programari lliure", segons ha explicat la tècnica de la Universitat d'Estiu, Eva Martín. I això que el període de matriculació no comença fins el proper dia 8 de maig. La Universitat de Lleida ofereix descomptes del 15% a tots aquells que formalitzin la seva inscripció abans del 30 de maig i d'un 10% pels que ho facin abans del 20 de juny.

Els cursos estan reconeguts com a crèdits de lliure elecció, d'acord amb els criteris establerts per la Comissió d'Ordenació Acadèmica de la UdL. També es pot sol·licitar aquest reconeixement a altres universitats membres de la Xarxa Vives.

Lliçó inaugural i cartell

L'actor Jordi Boixaderas serà l'encarregat de la conferència inaugural de la XVI Universitat d'Estiu de la UdL. L'acte tindrà lloc el 8 de juliol al Centre Cívic El Passeig de la Seu d'Urgell a partir de les 20:00. Les seves reflexions giraran al voltant dels prejudicis respecte a la indústria del doblatge.

El cartell d'aquesta edició és obra d'Ares Juclà, una estudiant de segon curs d'il·lustració de l'Escola Municipal de Belles Arts de Lleida. La seva proposta "Estiudents" va ser escollida entre 42 candidats. El cartell utilitza una tipografia jove i evoca el temps d'estiu amb naturalitat.