Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / L'AASU organitza una observació del trànsit de Mercuri i unes jornades divulgatives

L'AASU organitza una observació del trànsit de Mercuri i unes jornades divulgatives

Dilluns vinent es podrà veure un fenomen que es produeix poques vegades cada segle. Aquest mes també es farà, en col·laboració amb la UNED, sessions sobre instruments per observar el cel
Observació del trànsit de Mercuri davant del Sol
04/05/2016 17:15

L'Agrupació Astronòmica de la Seu d'Urgell organitza, en col·laboració de la delegació de la UNED, noves activitats relacionades amb l'astronomia.

Dilluns vinent, 9 de maig, es farà una observació del trànsit del planeta Mercuri per davant del nostre Sol. L'activitat pretén que els aficionats puguin seguir i conèixer millor un esdeveniment que succeeix poques vegades cada segle, generalment en períodes de 3,7,10 i 13 anys. La trobada serà a les 6 de la tarda al carrer Migdia de la Seu, a la plaça que hi ha damunt del Pont de la Palanca. L'Agrupació instal·larà alguns telescopis per poder observar l'esdeveniment.

Observar amb seguretat

L'entitat recorda, però, que és molt important "no observar directament" i prendre les precaucions necessàries per aquests casos, "ja que mirar directament al Sol pot provocar lesions oculars irreversibles".

L'AASU també organitza unes Jornades Divulgatives d'Astronomia, que consistiran en dues sessions divulgatives de l’estudi dels objectes del cel i dels instruments d’observació a l’abast de l’aficionat. Les dues jornades es desenvoluparan a les instal·lacions de la UNED de la Seu, els dimarts 10 i 17 de maig de les 8 a 2/4 de 10 del vespre. Les xerrades es complementaran amb pràctiques a camp obert -a concretar durant les jornades- per posar en pràctica l’observació dels objectes més representatius del nostre cel. Es farà a ull nu, amb prismàtics i o bé amb telescopis. La inscripció es pot fer a través del correu aasuastroseu@gmail.com.