Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / L'ACA estudia aplicar antiescumant a l'EDAR de Montferrer

L'ACA estudia aplicar antiescumant a l'EDAR de Montferrer

L'agència recorda que la major aparició d'escuma a la primavera es deu a que, quan pugen les temperatures, l'aigua tractada té menys concentració de sòlids, sense que això suposi un risc
Escuma al riu Segre, a prop de l'EDAR de Montferrer
10/04/2019 19:58

L'Agència Catalana de l'Aigua està estudiant aplicar antiescumant a l'Estació de Depuració d'Aigües Residuals (EDAR) de Montferrer. En la mateixa línia, l'ens públic ha explicat que el nou Pla Hidrològic de l'Ebre contempla, en l'actual planificació, una actuació per millorar i ampliar el sistema de sanejament.

L'ACA ho ha explicat amb relació a una queixa expressada per veïns i usuaris de l'entorn de Montferrer que han expressat la preocupació pel volum d'escuma que surt de la depuradora. Amb relació a aquesta qüestió, des de l'agència han negat que aquest fet suposi un perill significatiu i han explicat a RàdioSeu que "Montferrer és un sistema de tractament de llacunatge que, a partir d'un filtre natural, depura l'aigua residual".

Des del punt de vista tècnic, durant els mesos d'hivern el rendiment és baix a causa del fred. En canvi, quan comencen a pujar les temperatures "es produeix un canvi en l'ecosistema del llacunatge, amb una major activitat bacteriana i una major degradació de la matèria orgànica de l'aigua". Aquest procés fa que "l'aigua tractada tingui menys concentració de sòlids", i això és el que fa que en surti més escuma en aquesta època.

Des de l'ACA recorden que "aquestes escumes provenen dels detergents que es fan servir a les llars i que arriben a l'entrada de la planta, com en qualsevol depuradora". Finalment, indiquen a la primavera, com a l'estiu, "l'aigua té una menor concentració de sòlids, i això afavoreix la proliferació d'escumes".