Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / L'Aconcagua, últim repte de l'any per a Kilian Jornet

L'Aconcagua, últim repte de l'any per a Kilian Jornet

L'esportista cerdà ja és a l'Argentina per intentar batre el rècord d'ascens i descens del sostre d'Amèrica La ciutat de Mendoza ha acollit l'última projecció del seu segon film documental, 'Deixa'm viure'
09/12/2014 18:19

Kilian Jornet és a l’Argentina, on intentarà batre el rècord d'ascens i descens de l’Aconcagua en el marc del projecte Summits of My Life. Abans de començar l’expedició, l'esportista cerdà ha participat en la presentació a Mendoza de la segona pel·lícula del projecte, 'Deixa'm viure'.

Amb 6.962m, el colós argentí ha estat un lloc habitual on alpinistes d’arreu del món hi han volgut instaurar un nou rècord. En el cas de Jornet, ho vol fer novament amb l'equipament imprescindible, respecte per la muntanya i envoltat d’amics. En aquesta aventura l’acompanyen la corredora de muntanya Emelie Forsberg i els càmeres Seb Montaz i Vivian Bruchez, també assesor de seguretat.

Jornet intentarà superar el rècord per la via clàssica des d'Horcones, a l'entrada del Parc Provincial de l'Aconcagua. El rècord oficial el té el portuguès Carlos Sa en 15h42', però el més ràpid en aconseguir-ho va ser Jorge Egocheaga amb 15h05' el 2007. Egocheaga no va registrar el seu rècord però és una referència per a Jornet, que comparteix els seus valors: material lleuger i ràpida aclimatació.

Segons explica Jornet, “aquest repte té dues dificultats principals. D’una banda, l’alçada, ja que estarem a gairebé 7.000m. De l’altra, la meteorologia, que serà la que marcarà el dia per intentar el rècord". En tot cas, el corredor cerdà no es fixa una data concreta.

Més de 5.100 espectadors a les presentacions

La presentació de 'Deixa'm viure' a Mendoza, la tercera ciutat més gran de l'Argentina, va aplegar més de 700 persones a la Universitat de Maza. En l'acte es va explicar els programes de responsabilitat social del projecte. Els assistents van haver d’aportar, com a pagament simbòlic, un producte alimentari per al banc dels aliments local.

Aquesta ha estat l'última presentació del film, i la primera fora d'Europa per a Kilian Jornet. En total, les presentacions han reunit més de 5.100 persones. El tour va començar al mes de maig a Barcelona, on 1.500 persones es van aplegar al Palau de la Música. Va continuar a Aosta (Itàlia) i a Diablerets (Suïssa) al mes d’agost, on van acudir-hi 1.300 i 800 persones respectivament. Al mes d’octubre, París va acollir la quarta parada, amb 800 persones més.

La gira de projeccions ha passat per indrets significatius per a Jornet: Catalunya, per ser el lloc on va néixer i on va gestar la idea de Summits of my Life; la Vall d'Aosta perquè hi va completar un dels seus reptes més espectaculars, el de l'ascens i descens del Cerví; Suïssa, per la gran tradició del país alpí en muntanyisme; França, per ser el país del Mont Blanc i el seu actual lloc de residència; i l’Argentina, com a escenari del seu proper repte.

  • Kilian Jornet - Denali (McKinley)
  • Kilian Jornet - Aconcagua