Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / L'advocat del 'cas Nadia' renuncia a la defensa del pare

L'advocat del 'cas Nadia' renuncia a la defensa del pare

Alberto Martín ho justifica per poder demanar que la mare recuperi la pàtria potestat de la nena. Fernando Blanco i Marga Garau són investigats per l'estafa en els donatius per a presumptes tractaments mèdics a la menor
Entrada de Fernando Blanco als jutjats de la Seu el desembre passat (Foto: ACN)
19/04/2017 20:10

L'advocat dels pares de Nadia Nerea, Alberto Martín, ha anunciat que renuncia a la defensa del pare de la nena, Fernando Blanco. Martín ho justifica perquè creu que "d'aquesta manera hi ha més possibilitats que la mare recuperi la pàtria potestat de Nadia'', i considera que ''això seria el millor per a la nena".

El lletrat va acceptar la defensa de tots dos progenitors el desembre passat, quan va esclatar el cas per presumpta estafa dels pares, que s'haurien aprofitat de la malaltia rara de la nena per recaptar fons per a la curació que en realitat es feien servir per a despeses personals. Posteriorment ja es va plantejar renunciar a la defensa del pare quan al gener els Mossos van trobar fotografies de contingut sexual de la menor i es va obrir una altra causa als pares per presumpta explotació sexual.

Martín ha argumentat que la decisió s'ha pres tot i que "no són defenses incompatibles". Sí que considera que els ''arguments per defensar a la mare són diferents ", ja que aquesta ''mai no ha disposat dels diners que es recaptaven en favor de la nena". L'advocat ha matisat a l'ACN que Fernando Blanco ja ha estat informat de la seva decisió, tot i que no pot afirmar amb seguretat quan es farà efectiva la seva renúncia. L'advocat ha assenyalat la voluntat de visitar Blanco al Centre Penitenciàri de Ponent, com a molt tard dimecres vinent.

Ara la defensa espera els informes medicoforenses de la nena i dels equips psicosocials, per veure com transcorre el règim de visites i l'atenció per part de la germana de Marga per tal de tornar a demanar la pàtria potestat per a la mare.

Cal recordar que Fernando Blanco i Margarita Garau estan sent investigats per un presumpte delicte d'estafa en els donatius per al tractament mèdic de la seva filla, d'11 anys, que pateix una malaltia rara. Segons els Mossos, la parella havia recaptat un mínim de 918.000 euros en donatius que s'havien de destinar a intervencions mèdiques de la nena per tractar la seva tricotiodistròfia, i que finalment no s'haurien dut a terme. D'aquesta quantitat, de fet, ja se n'haurien gastat prop de 600.000 en altres conceptes que s'estan investigant, entre els quals articles de luxe i l'elevat lloguer de la casa unifamiliar on vivien a Fígols i Alinyà.

Investigació paral·lela per les fotografies

El jutge que investiga la presumta estafa ha assumit també, en un procediment a part, la causa pels delictes d'exhibicionisme, provocació i explotació sexual. El magistrat urgellenc investiga la cinquantena de fotografies "de contingut sexual" trobades pels Mossos d'Esquadra al llapis de memòria del pare, Fernando Blanco, fetes entre el 2008 i el 2011, quan la família vivia a la Biniali, a Mallorca.