Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / L'AE Sedis Bàsquet cedeix material sanitari al SEM

L'AE Sedis Bàsquet cedeix material sanitari al SEM

El club urgellenc ha facilitat productes específics com ara un pulsioxímetre, cànules de Guedel, màscares de silicona i tubs connectors. L'entitat ha expressat l'agraïment a tothom qui treballa contra la pandèmia i se suma a la crida a quedar-se a casa
03/04/2020 10:20

L'Associació Esportiva Sedis Bàsquet ha comunicat la cessió de material respiratori i d'altres elements d'atenció mèdica per al Servei d'Emergències Mèdiques (SEM) de Catalunya. L'entitat ha explicat que es mostren satisfets de poder "aportar un gra de sorra en aquesta difícil situació sanitària i humanitària en la qual estem immersos". Alhora, volen agrair així "la tasca que fan totes les persones que estan a primera línia lluitant contra la pandèmia i a tothom qui està col·laborant de la millor manera possible perquè superem aquests temps tan difícils".

El material cedit, que el club feia servir fins ara per a la seva activitat quotidiana, inclou una bombona O2 Medicina 5l, un pulsioxímetre, cànules de Guedel, ambú, màscares laringea, silkospray, màscares de silicona, una mascareta d’oxigen, tubs connectors O2, un fonendoscopi, un tensiòmetre digital, sets de sutura estèril i el peak-flow, entre d'altres productes específics.

Aquesta cessió de material ha estat coordinada pels serveis mèdics del club, encapçalats pel doctor Enric Santos, i suposa "una mostra de col·laboració envers el col·lectiu sanitari que està liderant els devastadors efectes de la COVID-19".

El Sedis Bàsquet ha reiterat "el  missatge de suport i agraïment a la feina extraordinària que fan els professionals de l’àmbit sanitari, personal de neteja, de farmàcia, d’infermeria, metges, i també als botiguers i a tots els treballadors que estan al peu del canó dia a dia".

El el comunicat, el club urgellenc acaba sumant-se a les crides a respectar el confinament i quedar-se a casa.

La Federació Catalana estrena formació en línia per a entrenadors

D'altra banda, la Federació Catalana de Basquetbol ha presentat aquest dijous el seu nou model de formació en línia per a entrenadors. Segons han explicat des de l'òrgan responsable del bàsquet català, "es tracta d'una iniciativa pionera que repensa de manera innovadora el sistema i a través del qual els entrenadors i les entrenadores tindran més facilitats per formar-se".

La nova Formació On-Line té com a objectiu "oferir uns continguts d'excel·lència que proporcionin un coneixement integral i innovador per a analitzar i explicar els fonaments de l'esport", cosa que els ha de permetre "assolir les destreses i les habilitats necessàries per a avaluar i transmetre coneixements en l'àmbit individual i col·lectiu". El president de l'FCBQ, l'urgellenc Ferran Aril, ha assegurat que "aquesta formació on-line era una demanda de clubs i entrenadors" i que "la seva implantació permetrà arribar als entrenadors i les entrenadores de tots els racons de Catalunya i ampliar les seves facilitats, ja que no s'hauran de desplaçar i podran personalitzar el seu temps de dedicació".

De la seva part, el president del Comitè Tècnic de la Federació, Salva Chiva, ha posat en valor el model formatiu pel qual aposta el Bàsquet Català tot explicant que "sempre hem apostat clarament per la formació". Des de fa uns anys, a més, han "accentuat la implementació de noves tecnologies", recorda Chiva, tot esdevenint un referent tant a dins com a fora de Catalunya.

L'entrenador del Cadí La Seu, Bernat Canut, s'ha felicitat per aquesta nova eina de l'FCBQ. El tècnic urgellenc hi dóna suport perquè considera que facilitarà la millora de competències per a tot el col·lectiu i servirà per "apropar coneixement a tot el territori i superar els entrebancs laborals o familiars de molts entrenadors i entrenadores".

  • Cessió de material sanitari del Sedis Bàsquet al SEM
  • Ferran Aril presenta el nou model de formació en línia per a entrenadors (Imatge: FCBQ)