Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / L'AEDAU es manté desconfiada sobre l'impacte de l'aeroport

L'AEDAU es manté desconfiada sobre l'impacte de l'aeroport

L’entitat exposa a Jordi Mas els dubtes que genera la possible reobertura El col.lectiu també qüestiona el desdoblament de la N-260 i la línia de 220.000 volts
Aeroport de la Seu
01/08/2008 19:25

L’Associació en Defensa de l’Alt Urgell (AEDAU) es continua mostrant desconfiada sobre l’impacte de la reobertura de l’aeroport, després de la reunió pública que va mantenir la setmana passada amb el delegat de Política Territorial i Obres Públiques a l’Alt Pirineu i Aran, Jordi Mas Ortega. Durant la trobada també es va parlar dels projectes de la variant de la carretera N-260 i de la línia d’alta tensió de 220.000 volts.

El col.lectiu va agrair a Jordi Mas la seva predisposició a participar de l’acte i a respondre totes les qüestions plantejades pel públic. Tot i això, els assistents van reiterar la discrepància amb els plans de l’administració. Quant a l’aeroport, que va generar la majoria de preguntes, Mas va detallar que hi ha presentades al.legacions de particulars, associacions i ajuntaments. En aquest sentit, els consistoris de la Seu i de Montferrer i Castellbò demanen el Pla Director, però el de Ribera d’Urgellet no el vol.

Preguntat per la posició del PSC-Progrés, el també regidor urgellenc va afirmar que el seu partit està a favor del camp de vol ja que entén que serà beneficiós per a la comarca, si bé admetre que el Govern hauria d’haver portat el procés d’una altra manera. Per això, es va oferir per concertar una entrevista entre la plataforma i el conseller Joaquim Nadal.

Quant a la variant, el cap de serveis territorials va informar que des de la Seu es demana que l’autovia s’apropi més a la ciutat per no perdre turisme. L’AEDAU qüestiona que el desdoblament sigui necessari, ja que el càlcul del pas diari de vehicles es va fer a la rotonda d’Andorra, on s’hi suma el trànsit intern de la Seu.

L’associació també va preguntar sobre la nova línia d’alta tensió que es vol construir des de Ribera d’Urgellet fins a Andorra, i que segons l’entitat transportarà energia hidroelèctrica en direcció nord però retornarà energia nuclear en sentit sud. Els contraris recorden que la potència serà poc més de la meitat que la MAT de Girona, per la qual cosa també en demanen el soterrament.

Entre d’altres afirmacions, els assistents van exposar a Mas que creuen que aquests projectes “no respecten gens les zones planes i de regadiu” i que “malmeten el territori bo i deixant la part dolenta, secans i boscos”. En aquest sentit, recorden que la comarca té prop de 8.000 vaques de llet, de les quals viuen de manera directa o indirecta moltes famílies, i temen que aquest desgast del territori pot perjudicar les cooperatives locals.