Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / L'aeroport Andorra-Pirineus s'obrirà a vols comercials al novembre

L'aeroport Andorra-Pirineus s'obrirà a vols comercials al novembre

Una desena de companyies estan interessades en realitzar vols regulars de passatgers Es preveu la creació de 250 llocs de treball des de la seva posada en marxa i fins al 2030
Aeroport de la Seu - Panoràmica
19/08/2014 12:41

L'obertura de l'aeroport de la Seu d'Urgell per a vols comercials podria ser una realitat entre finals d'octubre i principis de novembre. El departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya treballa a contra rellotge per complir el calendari que tenen sobre la taula la desena de companyies interessades en realitzar-hi vols regulars, segons ha informat aquest dilluns 'El Periòdic d'Andorra'.

El govern català ha fixat aquesta data un cop s'ha tornat a treure a concurs públic el sistema de control de vols Afis (Aerodrome Flight Information Service), a causa d'unes deficiències en el plec de clàusules. El sistema s'haurà de posar en marxa en el termini de tres mesos.

Una vegada el ministeri de Foment espanyol doni el vist-i-plau als treballs realitzats per la Generalitat serà l'Estat espanyol l'encarregat d'autoritzar l'obertura de les instal.lacions en funció de si es compleixen els requisits establerts per les normatives internacionals, que acostumen a ser força estrictes pel que fa a temes de seguretat.

Més de 250 llocs de treball en 15 anys

Fins al 2030 es preveu la creació de 250 llocs de treball, directes i indirectes, vinculats al funcionament de la infraestructura urgellenca. La Generalitat indica que l'any que ve més de 8.400 visitants arribaran al Pirineu a través de la infrastructura. D'aquests, un 25 per cent tindrien com a destinació Catalunya i la resta, un 75 per cent, Andorra. L'impacte econòmic seria de 120 milions d'euros, dels quals 25 impactarien sobre Catalunya i la resta, al Principat.

El Pla Director Urbanístic i Aeroporturari de la instal.lació, redactat l'octubre de 2013, indica que l'aeroport urgellenc ha de convertir-se en un complex comercial regional i internacional.