Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / L'Agència Tributària ha citat 123 contribuents transfronterers

L'Agència Tributària ha citat 123 contribuents transfronterers

D'altra banda, el Centre d’Assessorament Transfronterer de la UGT a la Seu ha atès 39 persones en un any, moltes d’elles amb consultes fiscals
Logo Agència Tributària
20/02/2008 14:31

L’Agència Tributària ha citat 123 contribuents transfronterers per fer la comprovació del compliment de les seves obligacions fiscals. Aquestes dades les ha donat a conèixer avui el delegat de l’AET a Lleida Francisco Javier Caicedo, que ha aclarit que “en principi, cada una de les citacions respon a una situació i una casuística diferent”.

Les persones inspeccionades hauran de fer l’aportació de la documentació sol.licitada per l’Agència Tributària, que posteriorment investigarà les fonts d’ingressos i contrastarà les dades que es presentin. A partir d’aquí, es donarà la conformitat sobre la situació del contribuent o, si no, es durà a terme la regularització fiscal de l’investigat a través d’una acta d’inspecció.

Caicedo ha remarcat que no tots els casos dels transfronterers són iguals. El responsable de l'AET a Lleida ha puntualitzat que "hi ha moltes persones que van a treballar al Principat que no estarien obligades a fer la declaració de la renda".

Centre d'Assessorament Transfronterer

El Centre d’Assessorament Transfronterer de la Seu d’Urgell ha atès des del passat mes de març de 2007 fins al moment actual un total de 39 persones. L’oficina, impulsada pel sindicat UGT per facilitar tot tipus d’informació als treballadors i treballadores que diàriament fan el trajecte entre la Seu d’Urgell i Andorra, ha rebut consultes sobre temes diversos, tot i que la majoria de les demandes d'informació s’han referit a la retirada de l’ajut per a immigrants retornats i a les comunicacions de l’inici d’actuacions de comprovació i accions empreses per part de l’Agència Tributària. Altres temes consultats han estat els de caire fiscal i laboral -a causa de les diferències legislatives entre els dos països-, a més de qüestions sobre formació i referents a les prestacions de la Seguretat Social i la CASS andorrana.

El secretari de Política Institucional de la UGT de Lleida, José Luis Aguilà, ha fet avui un balanç positiu del servei en una entrevista a RàdioSeu. En relació a les inspeccions tributàries, Aguilà ha volgut subratllar que “cal que tothom compleixi la llei, tot i que seria convenient analitzar cas per cas”. El sindicalista ha lamentat que “persones amb molts diners que es beneficien de la ubicació transfronterera de la Seu, afectin els simples treballadors”.