Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / L'Agència Catalana de l'Aigua vol restringir enguany l'ús de la Platja d'Ogern

L'Agència Catalana de l'Aigua vol restringir enguany l'ús de la Platja d'Ogern

L'organisme ho justifica per prevenir el risc de nous contagis de COVID-19. Paral·lelament, al llarg de l'estiu es farà controls de la qualitat de l'aigua a 13 zones de bany de l'interior de Catalunya i a 234 platges del litoral
Ogern (Foto: arxiu)
23/06/2020 14:38

L'Agència Catalana de l'Aigua ha comunicat aquest dimarts que de cara a aquest estiu pretén "restringir l'ús" de la platja interior d'Ogern, al municipi de Bassella. Segons l'organisme de la Generalitat, l'objectiu d'aquesta limitació és prevenir possibles contagis de la COVID-19.

L'ACA ho ha explicitat en la publicació d'un informe en el qual indica que enguany controlarà la qualitat de l'aigua en 13 zones de bany de l'interior de Catalunya, com poden ser aquesta platja de la Ribera Salada o bé salts d'aigua i trams de riu. Pel que fa al litoral, les mateixes inspeccions es faran en un total de 234 platges de tota la costa catalana. Els mostreigs es faran cada 15 dies i, en total, fins al 15 de setembre es preveu fer-ne 5 a les zones de bany interiors i 9 a les platges.

Paral·lelament, l'agència ha publicat una sèrie de recomanacions amb el mateix objectiu d'evitar contagis de COVID-19 en espais aquàtics. Així, a banda d'Ogern, també proposa restringir el bany a les platges amb "categoria insuficient", que són només dues: la del Fòrum, a Sant Adrià de Besòs (Barcelonès), i la del Rec del Molí, a l'Escala (Alt Empordà). També fa la mateixa recomanació per a les platges que tenen en marxa operacions de millora de la qualitat de l'aigua i per a les desembocadures de rius.