Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / L'Agència Tributària de Catalunya ofereix des de la Seu el servei de cita prèvia

L'Agència Tributària de Catalunya ofereix des de la Seu el servei de cita prèvia

L'assessorament per a la declaració de renda també es pot demanar a Tremp i Vielha. Des de la seva estrena al 2017, la delegació de l'Alt Pirineu i Aran ha atès més de 1.500 contribuents i ha gestionat prop de 9 milions d'euros en tributs
Presentació de la campanya de la renda a l'Agència Tributària de Catalunya (Foto: Govern)
09/05/2019 17:40

L’Agència Tributària de Catalunya (ATC) ajudarà a confeccionar la declaració de l’IRPF del 2018 a tots els contribuents de l’Alt Pirineu i Aran que ho sol·licitin, mitjançant el servei de cita prèvia a l’Oficina Territorial de la Seu d’Urgell o bé a les delegacions de Tremp i Vielha. Aquest és el segon any que l'òrgan públic ofereix aquest servei d’assistència personalitzada amb treballadors i estructura propis, des que les oficines territorials van entrar en funcionament el setembre del 2017. Per prestar aquest servei hi ha 87 professionals de l’ATC repartits per tot Catalunya, 6 dels quals són a l’Alt Pirineu i Aran.

La sol·licitud per ser atès a les oficines de l’ATC entre el 14 de maig i l’1 de juliol es pot reservar a través del telèfon 901 22 33 44, des d'aquest dijous mateix. Aquells contribuents que hagin de fer la declaració de l’impost de patrimoni també poden demanar cita prèvia a través de la seu electrònica de l’ATC o del telèfon 012.

La secretària d’Hisenda de la Generalitat i presidenta de l’ATC, Marta Espasa, ha explicat aquest servei en una visita a l'oficina de la Seu, acompanyada del director de l’ATC, Eduard Vilà; l’alcalde de la Seu, Albert Batalla, i del tinent d'alcalde d'Hisenda i president del Consell Comarcal de l'Alt Urgell.

En aquesta trobada s'ha donat a conèixer que l'any passat, quan s'oferia aquesta opció per primera vegada a l'Alt Pirineu i Aran, en van fer ús 1.122 persones del territori, i un 96% van qualificar l’atenció rebuda “d’altament satisfactòria”.

Balanç dels dos primers anys

Des del passat mes de setembre del 2017 i fins al 31 de març d’enguany, l’Oficina Territorial de l’ATC a la Seu d’Urgell ha recaptat un total de 8,9 milions d’euros, ha atès 1.532 persones i ha gestionat 11.530 expedients. L'Agència Tributària de Catalunya es va crear amb l'objectiu d'"oferir els mateixos serveis a tots els ciutadans de Catalunya i fer-los més propers, amb el mateix nivell d’eficiència i qualitat i amb una atenció cada vegada més personalitzada".

A partir de l’1 de setembre del 2017, l'ens va ampliar significativament la seva estructura i va passar de tenir 4 delegacions a comptar amb 32 oficines arreu del país. Concretament, hi ha els Serveis Centrals a Barcelona, 3 delegacions (Tarragona, Girona i Lleida) i 19 oficines territorials que, a banda de la de la Seu d'Urgell són les de Barcelona-Poblenou, Terrassa, Sabadell, Granollers, Sant Feliu de Llobregat, Vilafranca del Penedès, Mataró, Manresa, Vic, Santa Coloma de Farners, la Bisbal d’Empordà, Figueres, Reus i Tortosa. La xarxa es completa amb 13 oficines complementàries, entre les quals hi ha les de Tremp, Vielha, Berga, Solsona i Ripoll. També n'hi ha a l’Hospitalet de Llobregat, Igualada, Vilanova i la Geltrú, Olot, Cervera, Valls, el Vendrell i Móra d’Ebre.

Més proximitat als contribuents

En aquestes oficines s'hi presta serveis relacionats amb tots els tributs plenament gestionats per l’ATC i amb l’atenció de la recaptació executiva abans encomanada a l’Agència Estatal. Per tant, la cartera de serveis s’ha incrementat i, alhora, s’ha apropat a la ciutadania. Com a prova d'això, les noves oficines ja han atès més de la meitat (54%) dels contribuents que s’han adreçat a l’ATC, i el nombre de cites prèvies ha crescut un 92%.

Paral·lelament, la xarxa Tributs de Catalunya ha desenvolupat un marc de col·laboració estable amb les administracions tributàries locals per gestionar els tributs amb més proximitat al ciutadà: avui disposa de 203 oficines, amb les quals ha assolit un potencial d’actuació sobre 911 municipis, que cobreixen el 86% de la població.