Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / L'Agrupació Astronòmica de la Seu d'Urgell prepara la II Trobada d'Astronomia dels Pirineus

L'Agrupació Astronòmica de la Seu d'Urgell prepara la II Trobada d'Astronomia dels Pirineus

L'esdeveniment, que vol reunir aficionats i professionals d'aquesta disciplina, es durà a terme els dies 13, 14 i 15 de juliol i inclourà diverses activitats a Sant Joan de l'Erm. Les inscripcions són obertes
AASU
11/05/2018 18:55

L'Agrupació Astronòmica de la Seu d'Urgell (AASU) organitzarà el dies 13, 14 i 15 de juliol la II Trobada d'Astronomia dels Pirineus. L'esdeveniment té com a objectiu reunir aficionats i professionals d'aquesta disciplina i oferir-los un conjunt d'activitats pensades per gaudir i compartir la ciència astronòmica "en un entorn privilegiat", segons subratlla l'organització.

En aquest sentit, l'AASU assenyala que "l'aprofitament dels cels de l'Alt Urgell, amb poca contaminació lumínica, i la promoció dels espais naturals, són dos conceptes que van lligats íntimament i que poden repercutir positivament en el turisme sostenible a la zona".

Programa d'activitats

El programa de la II Trobada d'Astronomia dels Pirineus s'encetarà el divendres 13 de juliol amb la inauguració i presentació de la jornada a les sis de la tarda a la Seu d'Urgell. Posteriorment, els participants es traslladaran a Sant Joan de l'Erm, on es farà un sopar de presentació informat al refugi de la Basseta (21.30 h) i una plantada lliure de telescopis (23.00 h).

Les activitats prosseguiran el dissabte 14 de juliol amb unes hores lliures per al coneixement de l'entorn i una xerrada astronòmica a les 12 del migdia. Una hora més tard està programada una observació solar amb el telescopi de l'Agrupació Astronòmica. Després del dinar (14.30 h), les propostes continuaran a les vuit del vespre amb una altra xerrada sobre astronomia (20.00 h) i un sopar (21.30 h). A les 23.00 hores el dia finalitzarà amb una observació i una sessió d'astrofotografia a l'esplanada del refugi de Sant Joan de l'Erm.

La trobada es tancarà diumenge 15 de juliol amb el comiat i la fotografia de grup (11.00 h).

Inscripcions obertes

Les inscripcions per prendre part en l'esdeveniment es poden formalitzar a la pàgina web de l'AASU. Per obtenir més informació cal escriure un correu electrònic a l'adreça aasuastroseu@gmail.com.

L'AASU recorda que la primera edició de l'esdeveniment, que no té ànim de lucre, es va dur a terme l'any passat amb un resultat "més que satisfactori" pel que fa als continguts i l'assistència de persones vingudes d'arreu del territori.