Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / L'Agrupament Escolta recolza el Gran Recapte d'Aliments amb visió crítica

L'Agrupament Escolta recolza el Gran Recapte d'Aliments amb visió crítica

L'entitat urgellenca lamenta que la campanya no afronti de cara les causes reals de l'augment de la pobresa i les desigualtats Voluntaris del Cau col·laboraran en la recollida d'aliments a la Seu aquest divendres i dissabte
Banc dels Aliments de la Seu
27/11/2013 13:55

L'Agrupament Escolta i Guia Urgellenc (AEiG) col·laborarà en el Gran Recapte d'Aliments de la Seu, que es durà a terme aquest divendres i dissabte. Els joves del Cau han expressat el seu compromís amb l'acció solidària i participaran de la recollida.

Des de l'agrupament, però, han comunicat que volen aportar una "visió crítica" i posar sobre la taula els motius pels quals es fa el recapte. L'entitat lamenta que actualment el 20% de la població catalana pateixi situacions de pobresa i creu que "la situació actual necessita respostes com les del Gran Recapte, però no únicament".

Així, recorden que "un món on s’hi produeixen 1,5 més vegades d’aliments dels que es necessiten (segons dades de la FAO) i on tot i així hi ha gent que passa gana, no és un món just i s’ha de canviar". A nivell més local, denuncien que "una societat com la catalana, en la qual milers de persones viuen en situació d’exclusió social mentre altres viuen en l’abundància, és una societat injusta i s’ha de transformar".

Per això, l'Agrupament Escolta creu que "campanyes com el Gran Recapte són totalment necessàries però no suficients", perquè "no s’hi qüestionen l’origen i causa dels problemes socials i s’opta per un tipus de solidaritat més propera a la beneficència que no pas a la cooperació i el suport mutu entre iguals".

Repartiment dels recursos

Alhora, al Cau denuncien que "sovint algunes de les empreses, personalitats i entitats que hi participen no fomenten aquesta solidaritat durant la resta de l’any i algunes d'elles, per activa o per passiva, contribueixen a crear i perpetuar aquests greuges". Així, conclouen que "és molt més útil ensenyar a algú a pescar que no pas donar-li el peix directament" i que la solució no passa per la caritat sinó per un veritable canvi social que aposti per un millor repartiment dels recursos.