Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / L'AJAU crida el jovent a sortir al carrer l'1 de maig

L'AJAU crida el jovent a sortir al carrer l'1 de maig

L'assemblea denuncia que la fallida financera s'està fent pagar als joves a base d'atur, salaris baixos i precarietat El col.lectiu recorda que l'autèntica crisi immobiliària és que la majoria de treballadors no poden accedir a un habitatge digne
Oficina de Treball a la Seu - Nova
29/04/2010 16:48

L'Assemblea de Joves de l'Alt Urgell (AJAU) ha fet una crida al jovent de la comarca a sortir al carrer i manifestar-se aquest 1 de maig, per expressar el malestar per la situació d'atur, salaris baixos i precarietat que afecta la majoria del col.lectiu.

L'AJAU denuncia que "durant dècades se’ns han predicat les bondats de la liberalització i desregulació per privatitzar els beneficis" però ara, de cop i volta, " el poder polític i econòmic s’ha tornat intervencionista i ha optat per fer-nos pagar les pèrdues d’una crisi que nosaltres no hem generat". L'assembla culpa de la mala situació dels treballadors a "bancs i caixes, Govern Espanyol, Governs autonòmics, partits polítics parlamentaris, patronal, sindicats grocs, ETTs, INEM i altres organismes de Treball".

L'AJAU constata que hi està havent una "nova fallida del sistema econòmic" capitalista, que ha condemnat 225.000 joves catalans a l’atur i "a la resta, ens condemna cada dia a la precarietat laboral, als horaris impossibles, a sous de misèria, als contractes temporals o directament inexistents i a la impossibilitat d’emancipar-nos". En aquest punt, recorden que la crisi immobiliària ja fa molts anys que existeix per als joves, ja que "impedeix accedir a un habitatge i obliga a creuar els dits per mantenir el lloc de treball".

El col.lectiu hi afegeix que "cap de les mesures governamentals impulsades per pal.liar la crisi han estat dirigides a les joves, tret d’un nou projecte de Reforma Laboral ideada per la patronal, que agreujaria encara més les condicions de vida". Per tot plegat, criden els joves a organitzar-se i expressar públicament el seu malestar aquest 1 de maig.