Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / L'AJAU–Cajei continua el cicle de cinema al Casal Popular

L'AJAU–Cajei continua el cicle de cinema al Casal Popular

S'han programat els films "La Haine",  "Caminantes", "El 23-F des de dentro" i "Terra Lliure, punt i final". El dia 22 està previst un concert del cantautor Cesc Freixas
Cartell del cicle de cinema de l'AJAU-Cajei
07/02/2008 17:41

L’Assemblea de Joves de l’Alt Urgell – Cajei donarà continuïtat durant aquest mes de febrer al cicle de cinema popular al Casal del carrer Canonges. Després de la bona rebuda de les sessions cinematogràfiques del mes passat, els promotors de la iniciativa han decidit prosseguir amb el que qualifiquen “d’espai en el qual es projecten pel•lícules i documentals crítics, susceptibles de crear debat”.

Des de l’AJAU – Cajei s’ha remarcat que l’objectiu del Cinema Popular és “anar creixent com a persones, incorporant noves visions de la realitat que ens envolta, i com a poble català, coneixent diferents lluites arreu del mon”. Segons s’explica en un comunicat del grup, “després de les projeccions s’obre un torn d’intervenció del públic per establir un diàleg, discussió, i conversa amistosa, per intercanviar impressions i idees sobre el tema central del film”.

Demà divendres, a les deu de la nit, al Casal Popular, es projectarà la pel.lícula “La Haine” (L’odi), un film ambientat a l’extraradi de París, que gira al voltant de l’agressió d’un policia a un jove, que acaba morint. La projecció pretén mostrar la marginació que es pateix en aquests suburbis, la violència juvenil i policial, juntament amb la impotència i la ràbia.

Pel que fa a divendres, dia 15, s’ha programat el film “Caminantes”, un documental sobre un poble indígena de Chiapas, sota influència del EZLN (Ejercito Zapatista de Liberación Nacional). A partir d’un recorregut per la població, posant èmfasi especial en l’educació zapatista, la pel.lícula apropa l’espectador al projecte d’aquesta comunitat indígena.

La següent sessió de l’Assemblea de joves serà dissabte, dia 23, a les sis de tarda, ja que el dia abans hi haurà a la Seu una actuació al mateix casal popular del cantautor Cesc Freixas. El film triat és “El 23-F des de dentro”. Aquesta pel.lícula recull les opinions d'alguns dels protagonistes del frustrat cop d'estat espanyol. Militars, guàrdies civils i agents del servei secret, entre d'altres, aporten la seva visió sobre aquells fets.

Per últim, divendres dia 29, es projectarà la pel.lícula “Terra Lliure, punt i final”. En aquesta ocasió la sessió cinematogràfica explicarà la història de l’organització armada Terra Lliure, a través de diferents militants, persones vinculades i personatges del moment. Durant el documental s’hi podran veure reflectides diferents visions, tan internes com externes, sobre el funcionament de l’última organització armada catalana.