Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / L'Ajuntament de Bassella prepara la senyalització integral del municipi

L'Ajuntament de Bassella prepara la senyalització integral del municipi

L'objectiu és facilitar l'accés a masies, equipaments públics i punts d'interès local. El consistori també ha aprovat inicialment l'adequació del mirador de Castellnou, damunt l'embassament de Rialb
Ajuntament de Bassella
23/02/2021 10:55

El ple de l'Ajuntament de Bassella ha fet aquest mes l'aprovació inicial de diverses obres previstes al municipi. Entre aquestes destaca la senyalització viària integral del terme municipal, amb un pressupost de 46.823 euros.

L'alcaldessa de Bassella, Cristina Barbens, ha explicat a RàdioSeu que amb aquesta actuació es vol facilitar la localització dels equipaments públics i nuclis, tenint en compte que és un municipi extens (70 km2) i amb una població dispersa, de tot just uns 230 habitants. Així, el projecte inclou la senyalització de totes les masies, locals públics, equipaments culturals i llocs d'interès.

La decisió també té en compte que en alguns indrets del terme la cobertura de telefonia mòbil és feble, per la qual cosa es vol fer més fàcil i intuïtiu l'accés a tots aquests punts. Barbens hi ha afegit que s'ha pensat en una senyalització "senzilla, ordenada i coherent, sense intenció de farcir-ho tot de senyals". L'acció anirà acompanyada de la instal·lació de cartelleres en cada nucli, perquè veïns, institucions i entitats hi pugui penjar cartells d'anuncis d'activitats de manera ordenada.

Un altre punt que s'ha inclòs en aquesta aprovació inicial és l'adequació d'un mirador a l'entorn de l'església de Sant Simó de Castellnou. L'alcaldessa recorda que l'antic poble de Castellnou va desaparèixer sota les aigües de l'embassament de Rialb i tan sols en resta l'edifici religiós i alguna masia. Aquest petit nucli gaudeix d'unes excel·lents vistes damunt el poble la Clua i ara es vol aprofitar com a atractiu turístic pels milers de vehicles que passen per la carretera C-14. El projecte inclou la millora de l'entorn de l'església i comptarà amb una subvenció de la Diputació de Lleida. El pressupost és de 45.632 euros.

El darrer ple també ha aprovat la nova canalització d'aigua al barri del Poble Nou, pel costat dret del Baell (amb un pressupost d'execució de 10.657 €), i l'establiment de mesures de seguretat perimetrals als dipòsits i pous de la xarxa d'aigua potable de Bassella (29.056 €).

Els quatre projectes han estat redactats per l'arquitecte Joan Carol. Si després de completar-se el termini d'exposició pública no s'hi han presentat al·legacions, l'acord quedarà aprovat definitivament de manera automàtica.