Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / L'Ajuntament de Coll de Nargó, disposat a acatar la resolució d'Urbanisme

L'Ajuntament de Coll de Nargó, disposat a acatar la resolució d'Urbanisme

La Generalitat ha demanat al consistori que revisi una llicència i ordeni l'enderroc de l'obra feta. Els denunciants esperen que es compleixi la mesura com més aviat millor
L'obra aturada per Urbanisme a Coll de Nargó (a la dreta)
03/02/2008 09:39

L’Ajuntament de Coll de Nargó està disposat a acatar la resolució de la Direcció General d’Urbanisme de la Generalitat de Catalunya que l’insta a revisar la llicència d’obres d’un bloc de pisos, situat a prop de la carretera d'Isona, i a ordenar l’enderroc de l’obra feta.

Consultat per RàdioSeu, l’actual alcalde del municipi, Benito Fité, ha explicat que el consistori no posarà cap objecció a les mesures que suggereix la resolució, i que des d’ara faran els tràmits necessaris per fer-la efectiva en un termini d’entre dos i tres mesos. El consistori també reconeix que, ara, alguns dels qui han comprat un pis a les plantes superiors poden tenir problemes per rebre’l, ja que la resolució considera nul.la de ple dret la llicència per excés d’altura. En tot cas, l’alcalde considera que aquesta és una qüestió que ha de resoldre l’empresa promotora, la qual, assegura, era coneixedora dels paràmetres que cal seguir a l’hora de construir en nuclis com el de Coll de Nargó.

De la seva part, un dels residents que havia presentat denúncia contra el projecte, Josep Ruiz, ha expressat el seu desig que el consistori faci efectiva la resolució com més aviat millor, tot i que es mostra a l’expectativa. Ruiz recorda: “Quan només s’havien alçat dues plantes vam avisar tothom, també a l’alcalde, que féssin marxa enrera, però no ens van fer cas i ara crec que haurien de recapacitar”. I hi afegeix: “L’únic que fa falta és que l’alcalde compleixi allò que se li ha demanat i suposo que els seus serveis jurídics l’estaran orientant sobre què ha de fer”.
Sobre aquestes crítiques, però, Benito Fité assegura que el consistori també està interessat a acabar com més aviat millor amb aquest conflicte, ja que els ha portat molta feina a nivell administratiu i ha enrarit la convivència al poble.

El demandant, que té un habitatge a prop del bloc, justifica la denúncia que va presentar “perquè em vaig informar de què s’hi anava a alçar allà i vaig veure que allò no quadrava amb l’entorn del poble, que és molt bonic i extraordinari però que amb aquest bloc el desfiguren totalment”. El principal perjudici, apunta, és que “tapa la visió i l’entorn a molta gent”.