Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / L'Ajuntament de Coll de Nargó estudia l'augment de l'alçada permesa a l'avinguda Sant Climent

L'Ajuntament de Coll de Nargó estudia l'augment de l'alçada permesa a l'avinguda Sant Climent

L'alcalde, Benito Fité, defensa la validesa d'aquesta opció i nega que es vulgui fer per l'edifici declarat il.legal El consistori addueix que hi ha d'altres ajuntaments que han fet modificacions semblants  
Coll de Nargó
12/11/2009 16:07

L’Ajuntament de Coll de Nargó té sobre la taula l’opció de modificar, amb el Pla d'Ordenació Urbanística Municipal (POUM) les alçades màximes per a l’avinguda de Sant Climent, on s’ha anul.lat la llicència d’un edifici per superar l’alçada prevista.

L’alcalde de Coll de Nargó, Benito Fité, ha admès que el consistori està treballant en aquesta possibilitat. Fité la considera factible perquè, assegura, a l’avinguda de Sant Climent "hi ha uns deu edificis que estan en la mateixa situació, amb una alçada prevista de planta baixa més tres plantes", i que si no es fa el canvi "significaria deixar aquests edificis fora d’ordenació i que estéssin afectats en el futur".

Fité ha mantingut reunions amb els responsables d’Urbanisme i confia que els hi donin el vistiplau, perquè considera que no demanen "cap cosa que marxi dels paràmetres que hi ha en aquesta carretera", a l’avinguda de Sant Climent. A més a més, el batlle assegura que "si es revisés tots els ajuntaments de la demarcació de Lleida, de ben segur que hi ha d’altres casos com aquest".

L’alcalde nargoní ha negat les acusacions dels contraris a l’augment d’alçada i afirma que "en cap moment s’ha volgut fer un planejament a mida per a aquell edifici". L’any 2008 ja es va preveure, a l’aprovació inicial del POUM, que aquella zona tingués aquests paràmetres. I abans d’enviar el document a Urbanisme perquè ens faci l’aprovació definitiva, hi volen incloure allò que es contemplava a la inicial.

Des de l’actual equip de Govern esperen que es pugui redreçar la nul.litat de la llicència, ja que en cas contrari això suposaria un cost inassumible per a l’Ajuntament. Tot i això, reconeixen que en el seu moment "es va donar una llicència en base a una normativa futura", i que això va ser un error per part de l’anterior equip de govern.

Els veïns que han liderat els recursos administratius contra l'augment d'alçada ja van avançar abans-d'ahir que tenien constància de la intenció de legalitzar l'edifici de l'avinguda Sant Climent. Un dels veïns, Josep Ruiz, continua demanant que es faci complir l'ordre d'enderrocar el tercer pis i les golfes del bloc, que superen l'alçada de les cases veïnes.