Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / L'Ajuntament de Coll de Nargó rep positivament la resposta de Territori sobre el túnel de Tresponts

L'Ajuntament de Coll de Nargó rep positivament la resposta de Territori sobre el túnel de Tresponts

El Departament ha confirmat a Martí Riera que aquest mes es liciten les obres i que s'adjudicaran tan bon punt acabi el termini legal necessari, a mitjan 2017. També ha informat al consistori que ja s'han pres mesures "immediates" per aturar la caiguda de roques
Xarxes de protecció a la C-14, a Organyà
01/12/2016 21:10

L'Ajuntament de Coll de Nargó ha valorat positivament la resposta rebuda per part del Departament de Territori de la Generalitat a les preguntes que el consistori ha formulat sobre l'estat del projecte del túnel de Tresponts. L'alcalde, Martí Riera, va fer aquest dilluns un requeriment a la Conselleria després dels darrers accidents a la C-14 a l'Alt Urgell per la caiguda de roques, en un dels quals un jove nargoní va patir ferides greus per l'impacte d'una pedra que va entrar al seu vehicle.

En un comunicat adreçat als veïns, Riera ha explicat que aquest dimecres a la tarda va rebre les trucades explicatives del Departament de Territori, a través del cap de l'àrea de Mobilitat, que li va anunciar "els terminis en els quals es podien comprometre, essent totalment realistes". De manera "immediata", ja s’ha començat l’estudi geològic i la presa de mesures necessàries per assegurar la zona, "tant per a aquest impàs com per al transcurs de les obres definitives".

La resposta també detalla que "durant aquest mes de desembre de 2016" es durà a terme la licitació de les obres. Passats els terminis legals, es realitzarà l’adjudicació de l’obra, que es farà pública al mes de juliol de 2017. Finalment, al mes de setembre es farà la contractació definitiva, i les obres del túnel començaran entre octubre i novembre de 2017.

Martí Riera ha agraït "la diligència de la resposta" per part del Govern i detalla que li han matisat que "tot i que els terminis semblen llargs, cal pensar que es tracta d’una obra d’una quantia de 40.000.000 euros, cosa que fa que s’hagi de ser extremadament curós en tot el procediment i això inevitablement requereix el seu temps, pel que fa a terminis d’exposició o bé al·legacions".

Posar "la roda en marxa"

Riera creu "sincerament" que "la roda s’ha posat, per fi, en marxa" i que "si bé encara tocarà esperar al voltant d’un any", confia que amb les noves mesures el pas per la zona de Tresponts serà "molt més segur" gràcies a la construcció del túnel com a solució definitiva. Tanmateix, el batlle nargoní apunta que seguiran el procediment "dia a dia per tal de garantir que es compleixi amb els terminis previstos". L'alcalde hi afegeix que "si arribem a tenir una carretera segura, de ben segur que l’esforç s’ho val".

En la carta que va trametre a la conselleria, Martí Riera recordava que, després dels darrers incidents, "naturalment el malestar de la població augmenta per moments davant la incertesa que els nostres fills arribin al col·legi sans i estalvis", per la qual cosa advertia que "si no es veu una acció clara i inequívoca per solucionar el tema, inevitablement", es començarien a "posar en marxa mesures de força per part dels ciutadans".