Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / L'Ajuntament de Das demana a la CHE i l'ACA que netegin el riu Segre al seu pas pel municipi

L'Ajuntament de Das demana a la CHE i l'ACA que netegin el riu Segre al seu pas pel municipi

L’alcalde Enric Laguarda tem que els sediments, branques, arbres i grava puguin causar inundacions als terrenys del voltant amb les pluges o el desgel
L'alcalde de Das, Enric Laguarda, al costat del riu Segre (Foto: ACN)
04/04/2017 17:19

L'Ajuntament de Das (Cerdanya) ha enviat una carta a la Confederació Hidrogràfica de l'Ebre (CHE) i a l'Agència Catalana de l'Aigua en què expressa la preocupació per l'estat del riu Segre al pas pel seu municipi, on s'acumulen molts sediments, branques, arbres i grava, tant a la llera com al mig del riu. L'alcalde Enric Laguarda ha manifestat la por pel possible creixement del nivell del riu, a causa de la pluja o el desgel, que podria inundar els terrenys de cultiu i prats.

El batlle cerdà assenyala que "un creixement de cabal seria obstruït per tots els materials acumulats, provocant la inundació dels terrenys, igual que va passar l'any 1982". Els sediments de grava, branques i arbres fins i tot han dividit el riu Segre en dos al seu pas per Isòvol.

Laguarda recorda que l'última actuació que es va fer en el riu precisament arran de les inundacions del 82 que va suposar la canalització en certs trams. Cal destacar que la zona és molt utilitzada els caps de setmana per gent que hi passeja. Ja fa uns anys, els dos consistoris, Das i Isòvol, van fer un pont que uneix les dues ribes.

L'Ajuntament de Das sol·licita que l'actuació es faci amb "la màxima urgència". En la missiva enviada a les dues agències responsables del riu el consistori s'ofereix a netejar la llera i el riu amb els seus propis recursos, acció que duran a terme "tant si se'ls atorga o no l'autorització".