Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / L'Ajuntament de la Seu acorda fer un seguiment i suport de la tasca del Síndic Municipal de Greuges

L'Ajuntament de la Seu acorda fer un seguiment i suport de la tasca del Síndic Municipal de Greuges

La moció aprovada per unanimitat preveu nomenar un representant de cada grup i reunir-se cada tres mesos amb Àngel Rúbio. L'objectiu és facilitar el tancament d'expedients pel que fa a les queixes i consultes més reiterades
Ple de l'Ajuntament de la Seu d'Urgell
13/06/2017 13:55

L’Ajuntament de la Seu d’Urgell ha aprovat per unanimitat al ple d’aquest mes de juny una moció, consensuada per tots els grups, per fer un seguiment i suport de l’activitat del Síndic Municipal de Greuges, Àngel Rúbio.

El debat de les dues mocions que feien referència al síndic, presentades per la CUP i Compromís, es va unificar per tal de trobar “un punt d’acord per presentar-ho conjuntament”, amb les aportacions també de l’equip de govern (PDeCAT) i d’ERC. El primer tinent d’alcalde, Jesús Fierro, va presentar la proposta de transacció i va assenyalar que aquest pot ser un bon instrument per "garantir la claredat i la transparència". Fierro va discrepar de l'exposició de motius i va defensar la tasca feta pels tècnics municipals, si bé va expressar l'acord amb el contingut de la moció, que preveu dos punts principals: nomenar a la propera Junta de Govern un representant de cada grup municipal per analitzar els punts exposats a la Memòria Anual del Síndic, i fer reunions cada tres mesos amb el síndic.

Des de Compromís, Òscar Ordeig va valorar positivament la moció conjunta dels grups “perquè tothom s’hi senti representat”. Ordeig va recordar que “a la memòria del Síndic es va parlar de les diferents queixes i consultes rebudes” i va lamentar novament que “n’hi ha que es repeteixen any rere any”, per la qual cosa creu que “cal treballar perquè el síndic pugui tancar casos”, com també per “garantir la convivència entre l’activitat econòmica dels locals d’oci i el descans dels veïns”. Tot i que les queixes fan referència a diversos locals, Ordeig va justificar la referència específica al Groove perquè considera que “és el cas que més s’allarga”. Compromís conclou que “cal analitzar els diferents temes que el síndic té oberts per fer-ne un seguiment”.

Des de la CUP, Pau Lozano va exposar que “la figura del síndic és imprescindible” i que “tota la documentació que pugui demanar s’ha de donar amb el màxim de celeritat” perquè “hi ha casos que encara no s’han solucionat”. Per això, Lozano ha plantejat que “cal crear un mecanisme de seguiment” i, a nivell més concret, “fer reunions dels grups amb el síndic mitjançant una junta de govern ampliada o bé d’alguna altra forma” per tal que les reunions “no siguin només un cop l’any”.

Finalment, des d’ERC es van afegir a la crida que “cal solucionar el tema del pub Groove” i hi van afegir que això passa “perquè els tècnics apliquin la normativa de manera diligent i coordinada”. Aquesta proposta actual sobre el síndic, segons el portaveu d'Esquerra, Francesc Viaplana, “és una novetat total i pot ser un punt d’inflexió, amb la participació de tots els grups”.

Al final del ple, Àngel Rúbio va donar la benvinguda a la creació del grup de seguiment i va expressar el desig que serveixi realment per solucionar problemes que durant els darrers anys ha exposat de manera continuada. Tot i això, Rúbio va matisar que anys enrere aquesta coordinació ja havia existit i que funcionava, per la qual cosa va fer una crida a recuperar la fluïdesa en la relació entre el defensor del ciutadà i la corporació municipal. Pel que fa al principal tema de debat actual, els sorolls nocturns derivats de determinats locals d'oci, el síndic va insistir que, més enllà de possibles accions coercitives, n'hi hauria prou que els locals interpel·lats apliquessin el sentit comú tot "baixant el volum de la música" cada vegada que es constati que estan molestant els veïns i els estan impedint el dret al descans nocturn.

D'altra banda, Àngel Rúbio va demanar que es revisés l'acta del ple extraordinari del mes passat, en el qual va presentar l'Informe Memòria 2016, perquè considera que no s'hi ha fet constar algunes de les reflexions i apreciacions que hi va fer, i que ara ha recollit per escrit per tal que s'hi incorporin abans de fer-ne l'aprovació al ple.