Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / L'Ajuntament de la Seu d'Urgell allarga fins al 30 de novembre el termini d'ús de les targetes moneder

L'Ajuntament de la Seu d'Urgell allarga fins al 30 de novembre el termini d'ús de les targetes moneder

El ple ha aprovat per unanimitat prorrogar l'ajut, creat per ajudar veïns en situació d'atur o ERTO arran del confinament i per reactivar el consum local. La partida forma part del paquet d'ajuts consensuat pel consistori
Ajuntament de la Seu d'Urgell
17/09/2020 12:55

El ple de l'Ajuntament de la Seu d'Urgell ha aprovat aquest dilluns prorrogar fins al 30 de novembre de 2020 el termini per fer servir les targetes moneder adreçades a veïns afectats per atur o ERTO arran del recent confinament. La modificació puntual de les bases per prolongar aquesta ajuda s'ha acordat per unanimitat, amb el vot favorable tant de l'equip de govern (Junts i ERC) com dels grups de Compromís i la CUP.

La tinent d'alcalde de Desenvolupament Local, Mireia Font, va explicar al plenari que les bases reguladores d'aquests ajuts, aprovades en anteriors plens, preveuen d'una banda les subvencions a empreses i autònoms afectats per l'estat d'alarma i, de l'altra, la distribució de targetes moneder perquè persones afectades pel confinament a nivell laboral puguin consumir en establiments de la ciutat. L'article 11 d'aquestes bases preveia que aquest tipus d'ajut es podria utilitzar, com a molt tard, fins al 31 d'octubre de 2020, però s'ha acordat amb els serveis tècnics de l'Ajuntament allargar aquest termini un altre mes, fins al 30 de novembre vinent, atès que hi ha hagut alguns retards en la tramitació. D'aquesta manera, es facilitarà que els beneficiaris tinguin unes setmanes més per poder fer-ne ús.

Pel que fa als ajuts a comerços, empreses i autònoms, Mireia Font ha avançat que les peticions de subvenció s'estan tramitant i que esperen tenir-les resoltes ben aviat. Aquestes i d'altres mesures formen part del paquet especial d'ajuts que va aprovar l'Ajuntament de la Seu per ampli consens (amb el suport de Junts, ERC i Compromís) i que ascendeix a prop d'1,1 milions d'euros, amb l'objectiu principal de reactivar la ciutat després de l'impacte econòmic causat pel confinament d'aquesta primavera passada, en el marc de la prevenció del coronavirus.