Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / L'Ajuntament de la Seu d'Urgell ampliarà i reubicarà l'aparcament d'autocaravanes

L'Ajuntament de la Seu d'Urgell ampliarà i reubicarà l'aparcament d'autocaravanes

L'espai seguirà als camps de terra de Doctor Peiró, però estarà més a prop de la zona esportiva i disposarà de 29 places. Les obres començaran les properes setmanes
Aparcament d'autocaravanes de la Seu d'Urgell
11/02/2021 18:20

L'Ajuntament de la Seu d'Urgell iniciarà les properes setmanes les obres d'ampliació de l'aparcament d'autocaravanes, que triplicarà la seva capacitat i passarà de les 9 places actuals a un total de 29. L'espai de descans per a caravanistes seguirà estant als camps de terra de l'aparcament Doctor Peiró, però canviarà d'ubicació i se situarà en una àrea més propera a la zona esportiva, en una parcel·la de propietat municipal. Així, l'espai que ha ocupat fins ara, a tocar de l'aparcament de cotxes i de titularitat privada, quedarà lliure per a d'altres usos.

Els treballs, que ja estan adjudicats, tenen un pressupost de 415.000 euros, compten amb una subvenció del Pla Únic d'Obres i Serveis (PUOSC). Entre d'altres millores, la nova àrea d'autocaravanes incorporarà un sistema de control d'accés per garantir que els usuaris paguin estrictament pels serveis que utilitzen. També hi haurà un punt d'informació turístic, on s'hi podran publicitar empreses locals, i hi haurà un espai per a provisió de material de les brigades municipals.

Des del consistori urgellenc ja van avançar aquest any passat la intenció de redefinir l'aparcament turístic, perquè consideren que s'havia quedat petit. En bona part, a causa de la gran rebuda que ha tingut entre els caravanistes des que es va estrenar, l'any 2013. L'Ajuntament remarca que el que més valoren els usuaris és el fet que el camp de Doctor Peiró els permet aturar-se en un indret tranquil, segur, il·luminat i, alhora, al costat mateix del nucli urbà, cosa que els permet accedir fàcilment al comerços i serveis o bé visitar el centre històric. Per tot plegat, ha esdevingut un dels principals recursos per consolidar la Seu com a destí turístic i ara se'n vol millorar les característiques.

Creixement del nombre d'usuaris

El 2014, l'equipament ja havia rebut més de 2.200 usuaris en un any, i el 2019 -l'últim any abans de la pandèmia- aquesta xifra quasi s'havia doblat i ja arribava a 4.200. El 2020, la crisi sanitària ha fet reduir l'arribada de visitants estrangers però, per contra, ha disparat la presència d'autocaravanes del país, atès que molta més gent hi ha apostat com una manera segura de viatjar en grup o en família tot mantenint la distància amb d'altres persones.