Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / L'Ajuntament de la Seu aprova la cessió del nou espai municipal per al Banc d'Aliments

L'Ajuntament de la Seu aprova la cessió del nou espai municipal per al Banc d'Aliments

El vot favorable de l'equip de govern (CiU) i ERC tira endavant la ubicació a les antigues naus de Mavisa, ja en funcionament. Compromís i la CUP s'abstenen i demanen novament que es recondueixi el projecte i la relació amb els voluntaris
Ple de l'Ajuntament de la Seu d'Urgell
13/12/2016 12:57

El ple de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell ha aprovat aquest dilluns la cessió d’un espai municipal per al Banc d’Aliments de la ciutat. La mesura ha tirat endavant amb els vots favorables de l’equip de govern (CiU) i d’ERC, mentre que Compromís i la CUP es van abstenir.

El nou espai, que ja està en funcionament, ocupa dues naus de les antigues instal·lacions de Mavisa, a tocar de l’avinguda de les Valls d’Andorra. Durant el debat, el primer tinent d’alcalde, Jesús Fierro, va exposar que d’aquesta manera es compleix amb el compromís adquirit pel consistori de millorar les instal·lacions del projecte Aliments per la Solidaritat. Ara el tràmit estarà en període d’informació pública durant quinze dies abans de l’aprovació definitiva.

Des de Compromís x La Seu es van mostrar d’acord amb la cessió de l’espai, però van justificar l’abstenció pel desacord amb la gestió que el consistori està fent del Banc d’Aliments. Òscar Ordeig creu que s’ha aplicat una “política de fets consumats” amb relació a la dimissió de voluntaris del projecte i lamenta que no s’hagi aconseguit apropar posicions. Ordeig considerar que cal “intentar reconduir la relació amb els voluntaris” i fer el possible per “passar pàgina” des de totes dues parts. En aquest sentit, el regidor creu que “el fons i la forma són molt importants” en aquests casos i que cal “escoltar tothom i pactar”.

Sobre aquesta qüestió, Jesús Fierro va respondre tot instant el grup de Compromís i els contraris a l'actual plantejament a “que es facin seva aquesta frase que ‘el fons i la forma són molt importants’" i que, per tant, es recuperi un debat serè sobre un tema sensible com és el Banc d’Aliments. Fierro, alhora, va assegurar que la gran majoria d’entitats implicades estan d’acord amb el nou plantejament.

En canvi, des de la CUP van dir que no tothom està d’acord amb la direcció que està prenent el projecte. El regidor cupaire, Pau Lozano, afirma que per ara no han observat “voluntat de complir amb la moció aprovada al ple del mes passat” i que cal encara “trobar més consens” per recuperar la tranquil·litat amb relació a aquest servei. Lozano apunta que la prioritat ha de ser definir el projecte tècnic que estableixi com ha de funcionar a partir d’ara el Banc d’Aliments.