Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / L'Ajuntament de la Seu aprova per unanimitat revisar l'ordenança pel que fa a horaris de locals d'oci

L'Ajuntament de la Seu aprova per unanimitat revisar l'ordenança pel que fa a horaris de locals d'oci

L'objectiu és compaginar la possibilitat d'allargar l'hora de tancament amb un major respecte pel descans dels veïns. L'actual normativa data de l'any 1991
Ple de l'Ajuntament de la Seu - Abril 2018
10/04/2018 10:50

L'Ajuntament de la Seu d'Urgell ha aprovat per unanimitat aquest dilluns al vespre una moció en què es proposa revisar l'ordenança de locals de pública concurrència pel que fa a l'horari de tancament dels establiments d'oci nocturn. A la proposta presentada per ERC s'hi ha sumat les aportacions de l'equip de govern (PDeCAT), Compromís i la CUP, que també hi han votat a favor.

El primer tinent d'alcalde, Jesús Fierro, es va mostrar obert a revisar l'ordenança en aquest punt tenint en compte que la normativa vigent actualment data de l'any 1991 i des de llavors no s'ha canviat. Tot i això, Fierro va voler matisar que qui estableix els horaris de tancament dels locals en funció de les seves característiques és el departament d’Interior de la Generalitat, si bé els ajuntaments sí que tenen potestat per determinar si permeten o no la presència de pubs o discoteques dins del seu municipi.

En nom de Compromís, Joan Barrera es va mostrat "bastant d'acord amb l’exposició de motius" i amb que, més de 25 anys després, "cal revisar l’ordenança". Tot i això, Barrera ha demanat que aquest procés "sigui sempre coordinat amb els veïns, perquè l’ordenança garanteixi la convivència", tenint en compte les constants queixes que hi ha actualment en determinades zones del nucli urbà pels sorolls nocturns.

El regidor de la CUP, Pau Lozano, va detallar que podien discrepar "d'alguna part" de la moció, però que "en general és correcta". Per Lozano, actualment "aquesta ordenança ara té mancances clares" i, tot i que "obrir fins més tard pot ser un problema segons com es plantegi, el problema central és el de la convivència". En aquest sentit, considera que la prioritat és "treballar per garantir el descans dels veïns".

El portaveu d'ERC, Francesc Viaplana, va agrair el suport de la resta de grups i la predisposició per començar a estudiar aquesta possibilitat. Viaplana va exposar que "si ho comparem amb anys enrere, l’oferta d’oci nocturn a la Seu ha anat de baixa" i lamenta que això provoca "que el jovent es desplaci a Andorra o Cerdanya per  trobar l’oferta que no troba aquí, cosa que comporta més risc d’accidents".

Viaplana va voler subratllar que "s’ha de fer compatible el descans dels veïns amb l’oci nocturn", però que això no ha d'impedir constatar que "actualment la Seu no té cap espai que pugui obrir més enllà de les 3 de la matinada". En aquest sentit, el regidor considera que precisament aquesta és la causa que "a aquella hora es concentri tota la gent al carrer" i creu que "tancar més tard permetria que la gent sortís més esglaonadament". L'actual ordenança de l'Ajuntament de la Seu no permet que es puguin instal·lar al nucli urbà discoteques ni sales de concerts. Per Viaplana, "l’actual ordenança aboca la gent a estar al carrer a partir de les 3 de la matinada, o que s’hagi de desplaçar fora de la ciutat, quan ara fa uns anys era a l'inrevés i era la gent de fora qui venia de festa a la Seu".

El debat al ple va comptar amb la presència de representants de locals d'oci nocturn de la Seu, que demanen poder ampliar horaris per tal de millorar la viabilitat econòmica dels seus establiments, tot incidint alhora en el fet que els clients compleixin amb el deure ciutadà de respectar el descans nocturn quan surten al carrer.