Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / L'Ajuntament de la Seu cedeix gratuïtament un edifici municipal a l'Agrupament Escolta i Guia Urgellenc

L'Ajuntament de la Seu cedeix gratuïtament un edifici municipal a l'Agrupament Escolta i Guia Urgellenc

El nou espai està situat al costat del Parc de Bombers. L'entitat reclamava un local per poder portar a terme la seva activitat pedagògica amb els nens i joves de la Seu
Cessió d'espai al Cau
25/08/2016 14:50

Aquest dijous ha tingut lloc la signatura del conveni de cessió d’ús d’un edifici i terreny municipals a l’Agrupament Escolta i Guia Urgellenc (AEiG Urgellenc) per tal que hi puguin desenvolupar la seva tasca en el lleure adreçada als infants i joves de la ciutat. Ha anat a càrrec de l’alcalde de la ciutat, Albert Batalla, i de la representant de l’Associació Minyons Escoltes i Guies Sant Jordi de Catalunya a la Seu d’Urgell i una de les caps de l’AEiG Urgellenc, Montse Guàrdia, acompanyats de la regidora de Joventut i infància de l’Ajuntament de la Seu, Sílvia Iscla, i altres membres de l’entitat.

En l’acte de signatura, Albert Batalla ha explicat que el nou local era una reivindicació que l’Agrupament feia des de fa temps per poder portar a terme la seva activitat pedagògica amb els nens i joves de la Seu. En aquest sentit, l'alcalde urgellenc ha remarcat que no ha estat senzill trobar un espai municipal adient, però finalment se'ls ha pogut donar resposta cedint-los l'edifici propoer al Parc de Bombers de la Seu, que fins fa poc utilitzada Creu Roja, entitat que s’ha traslladat a un altre indret de la ciutat.

Batalla manifesta que "des de l’Ajuntament de la Seu, i especialment des de la Regidoria de Joventut i Infància, desitgem que l’ús d’aquest espai sigui positiu i productiu, tant per part dels monitors com pels infants i  joves, que el cuidin, que se’l facin seu, i que això reverteixi en positiu per la ciutat”. L’alcalde de la Seu també que ha volgut ressaltar “l’important feina que fan els monitors del Cau de manera voluntària durant els caps de setmana i a l’estiu, amb una tasca pedagògica cap als joves i infants que els converteix en un agent de construcció de ciutadania i de societat".

Per la seva part, una de les caps de l’AEiG Urgellenc presents en l’acte de cessió d’aquest espai, Núria Llobet, ha manifestat al respecte que “estem molt contents de rebre les claus d’aquest espai que ens permetrà desenvolupar la nostra activitat, tal i com els nens ho somien”. Llobet ha afegit que s'ha fet "un gran pas endavant amb molta il·lusió perquè podrem fer realitat moltes activitats que fins ara no podíem realitzar per manca d’un espai adient”.

Des de l’inici del seu funcionament, l’AEiG Urgellenc ha portat a terme la seva activitat primerament a l’escola Albert Vives i fins a l’actualitat al centre cívic l’Escorxador de la Seu d’Urgell.

L’espai

L’edifici i el terreny que avui ha cedit de manera gratuïta l’Ajuntament de la Seu d’Urgell a l’Agrupament Escolta i Guia Urgellenc estan situats al costat del Parc de Bombers, a la partida de la Morera. L’edifici de planta baixa compta amb uns 172 m2, i servirà per portar a terme activitats de lleure, així com poder dipositar els materials necessaris de les mateixes.

Recordem que el passat mes de març, el ple de l’Ajuntament de la Seu va aprovar per unanimitat cedir l’ús d’aquesta finca a l’Associació Minyons Escoltes i Guies Sant Jordi de Catalunya.

Agrupament Escolta i Guia Urgellenc

L'Agrupament Escolta i Guia Urgellenc, és un agrupament escolta de la Seu d'Urgell que reneix després d'anys d'inactivitat escolta a la ciutat i que forma part de Minyons Escoltes i Guies Sant Jordi de Catalunya.

Com a agrupament escolta, és una entitat d’educació en el lleure sense ànim de lucre que ofereix als nens, nenes i joves l’aventura de créixer i aprendre mitjançant el mètode escolta i guia. Aquest mètode educatiu pretén que cada noi i cada noia esdevingui protagonista del seu propi creixement i de les accions que treballa en equip, amb la finalitat que es formin com a persones solidàries i compromeses amb la societat.

L'agrupament escolta s'organitza en cinc unitats:

Castors i Llúdrigues (de 6 a 8 anys)

Llops i Daines (de 8 a 11 anys)

Ràngers i Noies Guies (d'11 a 14 anys)

Pioners i Caravel·les (de 14 a 17 anys)

Truc (de 17 a 19 anys)

Cada unitat està tutoritzada per 2 o 3 caps que treballen de manera totalment voluntària.

Per a més informació i preinscripcions: http://agrupamenturgellenc.blogspot.com.es/p/informacio.html#qui