Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / L'ajuntament de la Seu col.labora amb Justícia per a la realització de treballs comunitaris

L'ajuntament de la Seu col.labora amb Justícia per a la realització de treballs comunitaris

Diverses àrees del Consistori urgellenc participen en l’aplicació d’aquestes condemnes alternatives
Jutjats de la Seu d'Urgell
10/01/2008 18:30

La Regidoria de Serveis Socials de l’Ajuntament de La Seu d’Urgell ha subscrit novament amb el Departament de Justícia de la Generalitat de Catalunya el conveni marc per fomentar i implementar la realització de treballs en benefici de la comunitat a la nostra ciutat, com a substitució a sentències penals. La regidora de Serveis Socials, Anna Vives, ha volgut subratllar la importància d’aquest conveni, ja que “permet complir condemnes tot facilitant la reinserció d’aquestes persones a la nostra societat amb una orientació educativa ”.

Segons ha explicat la responsable de Serveis Socials, Anna Vives, “les àrees municipals de cultura, esports, educació, Policia Municipal, via pública, entre d’altres, s’ofereixen per acollir aquestes persones per tal que portin a terme la seva execució de pena alternativa amb serveis o treballs en benefici de la comunitat, i alhora poder arribar a aprendre un ofici”.
Anna Vives ha afegit que des de l’Ajuntament de La Seu “estem molt a favor d’aquestes mesures alternatives perquè no trenquen amb la quotidianitat d’aquestes persones, ja que la majoria d’elles molt probablement han refet la seva vida”.

Aquestes mesures penals alternatives consisteixen en el compliment d’obligacions o tractaments imposats a l’autor d’un delicte per un jutge o tribunal com a pena alternativa a l’internament a la presó. Aquesta prestació és una sanció alternativa aplicable en casos específics. Alhora, l’execució de penes alternatives permeten a l’infractor conciliar el règim penal al qual s’han de sotmetre amb la seva vida familiar, laboral i social.