Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / L'Ajuntament de la Seu consolida els Pressupostos Participatius

L'Ajuntament de la Seu consolida els Pressupostos Participatius

Els veïns poden presentar idees i decidir el destí d'una partida de 100.000 euros. El 31 de març es farà una reunió informativa i de l'1 al 15 d'abril es podrà tramitar les propostes, que posteriorment s'avaluaran i votaran
Presentació dels Pressupostos Participatius 2016
23/03/2016 19:24

L'Ajuntament de la Seu consolida la implantació dels Pressupostos Participatius. Després de la primera experiència, l'any passat, el consistori tornarà a posar a consideració dels veïns el destí d'una partida de 100.000 euros del pressupost municipal, per a la qual prèviament tothom qui vulgui podrà presentar propostes. Dijous vinent, 31 de març, a les 8 del vespre, es farà una reunió informativa a la Sala de la Immaculada per explicar el procés, des de la recollida d'idees fins a l'aprovació dels projectes seleccionats.

L'alcalde de la Seu, Albert Batalla, valora que “després del bon resultat obtingut en la prova pilot", hi ha "la intenció que tinguin continuïtat, i quedi incorporat en el dia a dia de l'acció de govern”. Batalla considera que aquesta segona edició “ve avalada per l'alt nivell de compliment per part de l'Ajuntament de la Seu respecte les propostes sorgides i aprovades en el procés de l'any passat”. Aquest fet, hi afegeix, "dóna credibilitat al procés de participació ciutadana, ja que el ciutadà veu que la seva participació és útil i vinculant”.

Els veïns i veïnes rebran aquests dies a les bústies el díptic explicatiu, en el qual s'explica com participar-hi i s'hi inclou el formulari de propostes perquè tots els ciutadans, majors de 16 anys i empadronats a la Seu, hi diguin la seva. La tinent d'alcalde de Participació Ciutadana, Anna Vives, ha remarcat que “l'objectiu d'enguany és aconseguir augmentar el nombre de presentació de propostes, com també incrementar la participació a l'hora de votar les que resultin validades pels tècnics municipals”. Vives ha avançat que, com a novetat, s'instal·larà punts de votació al carrer durant els dies d'elecció, del 30 de maig al 4 de juny. També es manté l'opció d'anar a votar a l'Oficina d'Atenció Ciutadana.

Es podrà formular fins a 3 propostes, que poden ser noves o bé les recuperades de l'any passat i que van quedar descartades. El formulari omplert es podrà lliurar de l'1 a l 15 d'abril a l'Oficina d'Atenció Ciutadana de l'Ajuntament de la Seu d'Urgell o bé, omplint-lo al web municipal www.laseu.cat. Caldrà incloure-hi el nom i cognoms, un número de telèfon, una adreça de correu electrònic i assenyalar si les propostes són presentades a títol personal o en representació d'una entitat. A través del web municipal es podrà seguir, en tot moment, l’estat del procés participatiu.

Estat de les propostes guanyadores 2015

En el procés participatiu celebrat l'any passat els veïns van presentar un total de 129 propostes, de les quals 33 van ser validades pels tècnics municipals. Finalment se'n va escollir 5, a través de 867 vots.

1.Construcció del tram de vorera entre el riu Segre, camí d’Alàs, i el Parc de Bombers de la Seu.
Està realitzat el projecte tècnic i amb pressupost aprovat, però pendent d'execució per negociacions amb la propietat del terreny.

2.Col·locar desfibril·ladors a diferents punts del municipi.
Se n’han col·locat 6 unitats.

3.Obres d'arranjament de la pista de bàsquet del col·legi Albert Vives.
El Departament d’Ensenyament de la Generalitat va assumir la realització i cost de l'obra.

4.Comprar una gàbia trampa pels gats, una gàbia post-operatori per a les femelles i material d'esterilització per a 90 femelles i 60 mascles de gats rodamons dels carrers de la Seu.
S'ha realitzat la compra i l'Associació pels Animals del Pirineu ha assumit l'esterilització de forma desinteressada.

5.Revisar els pendents dels baixadors dels passos de vianants
S’han revisat un total de 90 baixadors i se n'han fet 12 de nous. S'està treballant per revisar-los tots.