Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / L'Ajuntament de la Seu defensa que hi ha hagut diàleg en les obres del carrer Major

L'Ajuntament de la Seu defensa que hi ha hagut diàleg en les obres del carrer Major

L'equip de govern assegura que l'obra s'executa amb criteris tècnics i que s'ha consensuat la presa de decisions amb la UBSU Jesús Fierro reitera que les alternatives a la cantonada del carrer Jueus suposen un perill per a edificis propers
Carrer Major - Projecte de reforma
03/08/2009 16:13

L’Ajuntament de la Seu d’Urgell ha defensat aquest dilluns el procés de diàleg i informació que s’ha seguit en relació amb el projecte de millora del carrer Major i, en concret, en la tria de la ubicació dels contenidors soterrats d’escombraries, previstos a la cantonada amb el carrer Jueus. El tinent d’alcalde d’Urbanisme, Jesús Fierro, ha afirmat que l’obra s’està executant “en base als informes tècnics i tenint com a objectiu principal que no s’hagi d’estrènyer el vial”.

Pel que fa a la comunicació amb els afectats, l’equip de govern ha remarcat que s’ha consensuat la presa de decisions en qüestions importants de la reforma amb l’Associació de Veïns i amb la Unió de Botiguers de la Seu (UBSU). En aquest sentit, Fierro indica que s’ha dut a terme reunions i visites periòdiques per controlar els treballs i que des de la pàgina web de l’Ajuntament s’ha pogut seguir l’evolució de les obres. El consistori també ha posat a disposició de tothom un correu electrònic per a fer consultes o transmetre inquietuds o propostes.

D’altra banda, el tinent d’alcalde ha afegit que tots els grups de l’oposició han comptat amb informació puntual del projecte i sobre la ubicació exacta dels contenidors soterrats. “Fer qualsevol afirmació que ho negui és faltar a la veritat”, ha asseverat. Fierro assenyala que el projecte de reforma del carrer Major només s’ha modificat en el cas dels contenidors que s’havien de col.locar prop de la Sala de Cultura de Sant Domènec, ja que el document inicial no va tenir en compte que a la zona hi havia arbres protegits. Aquests contenidors es traslladaran prop del carrer Capdevila. “Els tècnics consideren que allà no hi ha cap mena de risc, ja que els fonaments de l’edifici afectat són segurs, situació que no es donaria en una modificació de la ubicació dels contenidors de Jueus”, informa.

Fierro confia que l’opció que ha escollit l’Ajuntament permetrà una reurbanització de la zona i serà la millor, “ja que es faran accions per millorar visualment l’impacte dels contenidors”. El tinent d’alcalde urgellenc recorda que si es miren centres històrics d’arreu de Catalunya “hi ha molts casos en què els contenidors són visibles i no passa res”.