Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / L'Ajuntament de la Seu d'Urgell aixeca les restriccions locals en millorar les dades de la COVID-19

L'Ajuntament de la Seu d'Urgell aixeca les restriccions locals en millorar les dades de la COVID-19

Finalitza la suspensió de les activitats extraescolars, la celebració de competicions esportives i el tancament d'equipaments municipals i parcs infantils. Crida a actuar amb responsabilitat durant les vacances de Setmana Santa
Dades de la COVID-19
26/03/2021 12:05

L’Ajuntament de la Seu d’Urgell ha decidit aixecar a partir d’aquest divendres les mesures restrictives al municipi en millorar les dades epidemiològiques de la COVID-19. La capital de l'Alt Urgell té actualment un risc de rebrot de 465,11, amb una taxa de transmissió de 0,81, inferior a l'1 recomanat. Hi ha un pacient ingressat al Sant Hospital.

L’alcalde urgellenc, Jordi Fàbrega, ha manifestat que "gràcies a l’aplicació de les restriccions i la col·laboració ciutadana s’ha pogut revertir la tendència a l’alça, molt perillosa, de les xifres de la malaltia". En aquest sentit, Fàbrega ha assenyalat que "les dades d’incidència van clarament a la baixa i ara es tornarà a les mesures aplicades arreu de Catalunya".

L’aixecament de les mesures restrictives comporta poder tornar a fer activitats extraescolars, celebrar competicions esportives i dur a terme activitats esportives extraescolars. També es procedirà a l’obertura de les escoles de música, art i dansa, i de les sales d’exposicions, així com de totes les instal·lacions esportives municipals. També a partir d'aquest mateix divendres es poden portar a terme els actes culturals i es reobren els parcs infantils.

Precaució per Setmana Santa

Jordi Fàbrega valora positivament la frenada de l’increment d’ingressos hospitalaris i dels casos positius, "perquè tothom ha fet el que tocava en aquesta situació difícil". Tanmateix, malgrat la millora de la situació epidemiològica, l'alcalde de la Seu recorda que "cal que tothom actuï amb responsabilitat, sobretot durant les vacances de Setmana Santa". Així, insta la ciutadania a "ser conscient que el virus està entre nosaltres, que continua afectant la gent, i que per això cal complir al màxim totes les mesures de seguretat, com ara disminuir la interacció social".

Les mesures recomanades amb els contactes que de fora de la bombolla de convivència són les de mantenir la distància de seguretat, portar mascareta, rentar-se les mans sovint i prioritzar l’aire lliure.