Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / L'Ajuntament de la Seu d'Urgell col·labora un any més en el projecte solidari 'Cruzada por la alegría'

L'Ajuntament de la Seu d'Urgell col·labora un any més en el projecte solidari 'Cruzada por la alegría'

Mitjançant l'entitat s'enviarà novament material de primera necessitat per a l'Hospital Infantil Sur de Santiago de Cuba. El suport al centre mèdic va començar mitjançant un intercanvi de la Penya Barcelonista Urgellenca
Lliurament de material per al projecte 'Cruzada por la Alegría', a l'Ajuntament de la Seu d'Urgell
18/06/2021 15:44

El tinent d'alcalde de Solidaritat i Cooperació de l'Ajuntament de la Seu d'Urgell, Joan Gurrera, ha lliurat aquest divendres a Pere Mentruit, impulsor i responsable del projecte 'Cruzada por la Alegría', el material que el consistori ha adquirit enguany per enviar-lo a usuaris de l'Hospital Infantil Sur de Santiago de Cuba.

D'aquesta manera, la capital de l'Alt Urgell col·labora un any més amb aquest centre oncològic de la capital cubana, en una acció solidària que es va iniciar l'any 2007. A l'acte també hi han pres part l'alcalde de la Seu, Jordi Fàbrega; el vicealcalde, Francesc Viaplana; la tinent d'alcalde d'Atenció a les Persones, Marian Lamolla, i la tècnica del CAPAU Montse Eroles.

Pere Mentruit, que ha agraït la col·laboració tant de l'Ajuntament com de la Penya Barcelonista Urgellenca i, també, de persones que hi han col·laborat a títol personal i de manera anònima. El director del projecte ha detallat que ara transportarà el material fins a Madrid i que des d'allà se l'emportarà un avió, amb la supervisió dels serveis de salut pública de Cuba. En aquest sentit, Mentruit ha assenyalat que, a diferència d'anys anteriors, els darrers dos anys ell no es desplaça personalment al país caribeny per fer el lliurament, a causa de l'actual situació de pandèmia que limita els viatges internacionals.

Enguany el material que s'ha demanat des del complex mèdic, i que ara s'enviarà, inclou productes de primera necessitat difícils de trobar o de rebre a Cuba, com ara tubs, mascaretes i guants. Però un dels trets més distintius és que també es trametrà 170 ulleres personalitzades. En coordinació amb l'hospital, s'ha buscat ulleres que ja estiguin graduades i preparades per a cadascun dels infants que les rebran.

'Cruzada por la Alegría' va néixer arran d'un intercanvi de la Penya Barcelonista Urgellenca i la Penya Ladislao Kubala de Santiago de Cuba, que encapçalava el president del Casal Català de la ciutat. En aquella visita es va comprovar les mancances que tenia l'Hospital Infantil Sur i es va decidir iniciar aquesta col·laboració, centrada sobretot en l'enviament del material més necessari per als infants que atenen. Aquest intercanvi no s'ha aturat ni tan sols per la pandèmia, ja que l'any passat, tot i que amb retard, també s'hi va fer un enviament.