Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / L'Ajuntament de la Seu i la Policia Municipal reforcen els controls d'incompliments greus de les mesures de prevenció de la COVID-19

L'Ajuntament de la Seu i la Policia Municipal reforcen els controls d'incompliments greus de les mesures de prevenció de la COVID-19

Els darrers caps de setmana s'ha aixecat dues actes per festes al carrer, amb 16 persones implicades. El consistori demana que els veïns que denunciïn actituds incíviques ho facin saber al cos de seguretat local mitjançant una trucada
Parc de l'Horta del Valira (Foto: arxiu)
15/10/2020 11:05

L'Ajuntament de la Seu d'Urgell i la Policia Municipal ha començat a incrementar la vigilància i la tramitació de sancions per incompliments greus de les mesures de prevenció de la COVID-19. Entre d'altres accions, de moment ja s'ha obert 16 actes administratives individuals a persones que duien a terme entrompades col·lectives ('botellons') en espais públics de la ciutat, activitat que està prohibida des de l'inici de la pandèmia i considerat com un delicte contra la salut pública, pel risc que suposa en la transmissió comunitària del coronavirus.

En una entrevista al programa de RàdioSeu 'Fil Directe', l'alcalde de la Seu, Jordi Fàbrega, ha assegurat que la Policia Municipal ja fa uns mesos que ha incrementat la seva activitat al carrer per detectar conductes incíviques, especialment aquelles que poden posar en perill la resta de la població. Tot i això, Fàbrega ha recordat que el cos de seguretat local "no pot estar a tot arreu i en tot moment", i que els qui cometen aquestes infraccions solen canviar d'indrets per no ser enxampats, o bé es dispersen ràpidament si veuen que arriba la policia.

Per això, Fàbrega anima els veïns que es queixen de conductes greus a denunciar-les. I demana que si és possible es faci de manera ràpida, mitjançant una trucada al telèfon de la policia (973 350 426), perquè si es fa per correu electrònic o apropant-se a les oficines municipals és difícil que els agents puguin actuar en el moment dels fets i aixecar la corresponent acta.

Pel que fa als procediments administratius ja oberts, l'Ajuntament ha informat que els darrers caps de setmana ja s'ha aixecat dues actes per 'botellón', amb 16 persones implicades. Des del consistori recorden que actualment estan prohibides no només les entrompades sinó també les reunions de més de sis persones en espais públics. Per a les accions considerades com a delicte contra la salut pública, en cas de prosperar les denuncies, la llei vigent preveu sancions que poden ser d'un mínim de 3.000 euros.

Paral·lelament, també s'ha incrementat les inspeccions a locals de restauració per detectar possibles infraccions de les normes de prevenció i informar-ne als responsables o, en cas de reiteració, obrir acta administrativa.