Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / L'Ajuntament de la Seu d'Urgell inicia dilluns les obres de millora de 16 carrers de la ciutat

L'Ajuntament de la Seu d'Urgell inicia dilluns les obres de millora de 16 carrers de la ciutat

Els treballs, que també inclouen diverses intervencions al camí del Salit, es faran de forma esglaonada i finalitzaran el 10 de maig
Un avís als veïns sobre les obres d'asfaltatge
26/04/2019 15:35

L’Ajuntament de la Seu d’Urgell iniciarà aquest dilluns vinent les obres de millora de 16 carrers de la ciutat i el camí del Salit. El projecte, aprovat el passat mes de setembre pel ple municipal, contempla l’asfaltatge de diverses vies que encara tenen paviment de llamborda, com és el cas d'alguns trams del carrer de Llorenç Tomàs i Costa o el carrer Monturull. Així mateix, la intervenció també preveu la substitució de paviment de formigó d’alguns carrers del centre de la ciutat.

Entre les actuacions singulars, hi ha la que està planificada a la cruïlla del carrer Monturull amb el carrer Bellavista, per rebaixar i anivellar el desnivell actual del ferm.  D’altra banda, es farà una prova pilot al carrer de Fra Andreu Capella, en què s’utilitzarà la tècnica del paviment imprès per mantenir l’estètica actual de paviment de llamborda, però amb la capacitat de resistència per a vehicles pesats que actualment obliguen a manteniments freqüents en aquest punt. El tinent d’alcalde d’Urbanisme, Jesús Fierro, ha remarcat que si la intervenció surt bé, es proposarà "estendre-la a tot el carrer Major i al carrer de Lluís de Sabater”.

Pel que fa a les obres al camí del Salit, que dóna accés a horts i propietats rurals del municipi, s’hi preveu una quinzena d’actuacions d’asfaltatge en diferents trams, que actualment presenten un estat força deteriorat a causa, principalment, de les inclemències meteorològiques.

Els treballs es complementaran amb 36 actuacions per a tapar forats o asfaltar petits trams en diversos carrers urgellencs, tant del centre com d’altres zones del municipi. Val a dir que els veïns seran avisats convenientment de l’inici de les obres. Jesús Fierro ha explicat que els treballs es fan ara, un cop han passat les baixes temperatures “per no perjudicar-ne el resultat”.

Planificació dels treballs

Les primeres intervencions de la campanya d’asfaltatge començaran el pròxim dilluns, 29 d’abril, amb la millora del Passeig de Pasqual Ingla (entre l’avinguda Pau Claris i el carrer de Llorenç Tomàs i Costa); la plaça del Mossèn Pere Pujol i el carrer de Sant Ermengol, on s’hi farà una actuació puntual.

El dimarts 30 d’abril els treballs continuaran amb la pavimentació al carrer de l’Orri (entre el Passeig del Parc i l’avinguda del Salòria); la zona de confluència del carrer de la Canal Baridana amb carrer de Circumval·lació, i la millora del passatge Pare Fiter.

Les següents actuacions es faran el 2 de maig al Passatge de Sant Joan d’Espí; el carrer de Llorenç Tomàs i Costa (entre el carrer de Sant Ermengol i el carrer de Josep de Zulueta); el carrer Carrer Llorenç Tomàs i Costa (entre Iglesias Navarri i Mare Janer); i el carrer de Llorenç Tomàs i Costa (entre el carrer del General Moragues i el carrer del Bisbe Iglesias Navarri).

La planificació dels treballs continuarà el 3 de maig amb les obres a l’avinguda de les Valls d’Andorra (entre les dues rotondes) i l’avinguda de Garriga i Massó (entre el carrer Monturull i l’avinguda de Guillem Graell).

El 6 de maig serà el torn per a la millora de la zona baixa del Passeig de Joan Brudieu, en la confluència amb el carrer de la Mare Janer i el camí de la Palanca; el carrer de Sant Domènec i el passeig de Pasqual Ingla (entre el carrer Circumval·lació i l’avinguda del Salòria).

L’asfaltatge prosseguirà el 7 de maig al carrer Bellavista i el carrer del Monturull, entre els carrers Perafita i Serradora.

Val a dir que la prova pilot de paviment imprès al carrer de Fra Andreu Capella encara no té una data concreta perquè cal fer les feines prèvies d’enderroc. Tanmateix, la intervenció no s’allargarà més enllà de la primera quinzena de maig.

Pel que fa a les obres al Camí del Salit, de fresat i aglomerat en 15 trams, es farà el 10 de maig.

Actuacions puntuals

Les 36 actuacions puntuals per tapar forats o reasfaltar petits trams seran les següents:

Carrer Sant Ot davant dels números 3 i 5

Carrer de l’Orri davant del número 2

Carrer Bisbe Guitart davant dels números 21, 42, 48 i cantonada amb Janer

Carrer Sant Ermengol davant el número 1

Passeig del Parc davant el número 22

Carrer Bisbe Iglesias Navarri davant el número 44 i davant l’Institut

Avinguda Pau Claris davant del número 17

Avinguda Joanot Martorell al costat del Palau d’Esports

Cruïlla Carrer Josep de Zulueta amb Sant Joan Babtista de la Salle

Camí de la Palanca a la cruïlla del Pont i davant el garatge de PEUSA

Avinguda Guillem Graell davant del Cementiri , davant el número 83 i a la cantonada amb Ausias March

Avinguda Camí Ral de Cerdanya davant el número 34 i davant el Palau

Carrer Bisbe Benlloch davant els números 16 i 20

Cinyell verd a l’inici de la zona de vianants, zona mig vianants, inici del camí d’Alàs, davant la comporta, davant l’accés a les escales del Rafting Parc, davant aparcament d’autobusos del Rafting Parc i davant habitatge.

Camí de la Seu davant el número 1 i el número 3 de Castellciutat

Camí de Sant Esteve davant els serveis funeraris, davant l’estació transformadora, abans del complex La Murga, abans del complex Mafriseu.

Camí partida de Sant Ermengol davant autocaravanes.