Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / L'Ajuntament de la Seu participa a la jornada de cloenda del projecte Innolact, a Idiazabal

L'Ajuntament de la Seu participa a la jornada de cloenda del projecte Innolact, a Idiazabal

El consistori hi ha exposat l'experiència de la Fira de Sant Ermengol a l'hora de comercialitzar i posicionar el mercat dels productes làctics. El pla transfronterer ha comptat amb la participació de productors d'arreu dels Pirineus
L'Ajuntament de la Seu participa a la jornada de cloenda del projecte Innolact, a Idiazabal
03/05/2019 19:26

L’Ajuntament de la Seu d’Urgell ha pres part aquest divendres a la jornada de cloenda del projecte transfronterer Innolact, en la qual s’han presentat els resultats finals.

En aquesta sessió, celebrada a la població basca d'Idiazabal, les tècniques municipals de Promoció Econòmica del consistori urgellenc han intervingut en l’apartat dedicat a l’impuls de la comercialització i el posicionament al mercat dels productes làctics artesanals. Concretament, han explicat l’experiència de la Fira de Sant de Sant Ermengol de la Seu d’Urgell, esdeveniment que engloba la Fira de Formatges Artesans del Pirineu.

En aquesta jornada hi han intervingut tots els socis que han treballat en aquest projecte. Per l’Alt Urgell hi han intervingut Nati Valls, de l’Escola Agrària del Pirineu, que ha presentat la guia sobre el maneig dels animals i la producció de llet; i Salvador Maura, de la formatgeria artesana a Mas d’Eroles d’Adrall, que ha pres part en el tast comentat de formatges elaborats a partir dels coneixements adquirits a través d'aquest projecte.

Innolact és un projecte cofinançat pel programa Interreg POCTEFA dins del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER), que es va iniciar fa tres anys, i que finalitza aquest mes de maig. Els socis d'aquest pla provenen de Catalunya, Occitània i el País Basc. L’Ajuntament de la Seu d’Urgell, és un dels 9 socis que en formen part, concretament a través de la Fira de Sant Ermengol, per la millora de la comercialització dels formatges artesans del Pirineu i la innovació de fires.

La resta de socis són Leartiker, la Universitat de Vic, l'Associació de Productors de Granja del País Basc nord, Hazi (Desarrollo Rural, Litoral y Alimentario), l'Escola Agrària del Pirineu, el Lycée Jean Errecart, l'Ajuntament d'Iziazabal i la Union des Producteurs Fermiers 64.