Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / L'Ajuntament de la Seu proposa que la signatura del conveni marc pels estudis d'INEFC es faci per via telemàtica

L'Ajuntament de la Seu proposa que la signatura del conveni marc pels estudis d'INEFC es faci per via telemàtica

L'objectiu és seguir avançant en els tràmits per portar a la ciutat aquests estudis universitaris presencials. La Secretaria General de l'Esport referma el suport al projecte formatiu tot i confirmar que la posada en marxa serà el curs 2021-2022
Reunió telemàtica entre l'Ajuntament de la Seu i el secretari general de l'Esport, Gerard Figueras
28/04/2020 14:40

L'Ajuntament de la Seu d'Urgell ha proposat que el conveni que ha de permetre desenvolupar estudis d'Educació Física (INEFC) a la capital alturgellenca, en l'especialitat d'esports de natura, se signi de forma telemàtica.

Així s'ha transmès aquest dimarts en una reunió, feta precisament per via telemàtica, amb el secretari general de l'Esport de la Generalitat, Gerard Figueras. En aquesta trobada virtual, en tot cas, s'ha confirmat que aquests estudis universitaris presencials no arribaran a la Seu fins l'any vinent, amb la previsió que es comencin a impartir el curs 2020-2021, un any més tard del que s'havia planificat inicialment. El motiu és que l'aturada de tràmits a l'administració pública, a causa de la crisi sanitària ha afectat la part final de la formació de l'acord, incloent la signatura encara pendent del conveni marc entre les cinc institucions implicades.

De fet, des de l'Ajuntament de la Seu mateix, la setmana passada ja es va recordar que els terminis per poder fer-ho realitat enguany ja anaven molt justos de temps i que la irrupció del coronavirus ha forçat definitivament aquest ajornament.

El projecte segueix endavant

L'alcalde de la Seu, Jordi Fàbrega, ha destacat en tot cas que es manté la previsió de portar properament els estudis d'INEFC a la Seu. Fàbrega ha defensat novament el potencial d'aquest "projecte estratègic", que a banda de generar activitat formativa i econòmica ha de consolidar la imatge de la Seu d'Urgell com a "ciutat d'esport i de natura". A la reunió també hi han pres part el vicealcalde urgellenc, Francesc Viaplana; el regidor d'Esports, Carlos Guàrdia, i el cap territorial d'Esports de la Generalitat a Lleida, Joan Segura.

El conveni s'havia de signar de forma presencial el 27 de març passat, però a causa de l'estat d'alarma -encara vigent avui- no es va poder fer. Aquest pas estava precedit de la seva aprovació als plenaris i sessions de l'Ajuntament de la Seu d'Urgell, la Diputació de Lleida, la Universitat de Lleida, el Consell d'Administració d'INEFC i la Secretaria General de l'Esport. Des de les cinc institucions han refermat el seu compromís per tirar-lo endavant.