Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / L'Ajuntament de la Seu recuperarà i ampliarà bonificacions sobre les escoles municipals

L'Ajuntament de la Seu recuperarà i ampliarà bonificacions sobre les escoles municipals

Les famílies nombroses i les que tinguin inscrits tres o més membres tindran un descompte del 20%, que també s'aplicarà a les monoparentals. Les tarifes especials seran vigents a partir del gener del 2016
02/09/2015 17:10

L'equip de govern de l'Ajuntament de la Seu d'Urgell proposarà al plenari de dilluns vinent la recuperació, per a l'exercici 2016, de les bonificacions a l'ordenança municipal sobre les Escoles Artístiques Municipals (Música, Art, Dansa) i la Llar d'Infants adreçades a famílies nombroses. En aquesta proposta també hi entra la Llar d'Infants, però en queden exclosos els àpats, com també, pel que fa a l'Escola de Música, el nou Conservatori.

Com a novetat, aquesta ordenança inclou com a beneficiàries d'aquests descomptes les famílies monoparentals. Ambdues tipologies obtindrien un 20% de bonificació en les quotes.

Es proposa, també, la recuperació de les bonificacions per a les famílies que inscriguin un segon o un tercer membre en alguna de les escoles municipals. En aquest cas, aquestes famílies obtindran un descompte del 10% quan hi tinguin inscrits dos dels seus membres, mentre que quan hi hagi inscrits tres o més membres de la mateixa família la reducció serà del 20%. Aquests descomptes no s'aplicaran si ja es gaudeix dels regulats per família nombrosa o monoparental.

La tinent d'alcalde d'Atenció a les Persones i regidora d'Escoles Municipals, Anna Vives, ha afirmat que “és una satisfacció poder recuperar aquestes bonificacions, que es van haver de suprimir en un moment d'extrema dificultat econòmica tant per a les famílies com per a la mateixa administració”. Vives subratlla que “en aquell moment, tots els esforços es van centrar en poder prestar ajuda a les famílies que tenien necessitats bàsiques per cobrir". Ara que la situació "comença a millorar, tot i que molt sensiblement", es pot mantenir els ajuts a les famílies en situació complicada i recuperar els incentius en escoles municipals.

La regidora ha recordat que en el moment que es van haver de retirar aquestes ajudes, l'equip de govern va prendre el compromís de recuperar-les tan aviat com la situació financera de l'Ajuntament millorés.

Aquestes bonificacions tindran efecte a partir del gener 2016, i serà durant el darrer trimestre de 2015 -a partir del mes vinent- quan les famílies interessades podran sol·licitar la seva tramitació al mateix Ajuntament urgellenc. Pel que fa als requisits per poder ser beneficiaris, cal aportar el carnet de família nombrosa o monoparental i que la família sol·licitant estigui empadronada a la Seu d'Urgell.