Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / L'Ajuntament de la Seu redueix 6 punts en un any la ràtio d'endeutament

L'Ajuntament de la Seu redueix 6 punts en un any la ràtio d'endeutament

En quatre anys s'ha eixugat el deute de 13 a 8,5 milions, amb una amortització total del 38%. El consistori destaca que en aquest període s'ha seguit fent inversions en aparcament, asfaltat de carrers i instal·lacions esportives, entre d'altres
Ajuntament de la Seu d'Urgell
06/05/2016 16:25

L’Ajuntament de la Seu d’Urgell ha tancat l’exercici econòmic del 2015 amb una reducció de l’endeutament municipal, que ha passat de 9,5 milions d’euros a 8,5 milions. Aquesta tendència se suma a una evolució positiva de l’endeutament municipal, que els darrers quatre anys ha donat "total compliment" al Pla Econòmic i Financer 2012-2015. 

Concretament, s'ha passat d'un deute de 13 milions d'euros a 8,5 milions. Per tant, en quatre anys s’ha amortitzat 4.500.000 €, i la ràtio d’endeutament ha baixat del 108% que hi havia l'any 2011 fins al 70% de l’any 2015; és a dir, 38 punts de reducció.

El tinent d’alcalde d’Hisenda de l’Ajuntament urgellenc, Jesús Fierro, hi afegeix el fet que “els bons resultats no han estat excusa per deixar de prestar tots els serveis i amb la mateixa qualitat”. Fierro hi afegeix que "fins i tot la bona gestió i la contenció de la despesa corrent han permès que se n’implantessin de nous, tant en l’àmbit educatiu, com en el social com en el de l’emprenedoria".

El regidor municipal també ha esmentat que, de manera paral·lela a la reducció del deute, s'han fet inversions com ara la creació de més de 100 noves places d’aparcament, millores en l’asfaltat dels carrers, noves zones verdes i reformes a les instal·lacions esportives, entre d’altres. Totes aquestes actuacions dels darrers quatre anys s’han dut a terme mitjançant recursos de l'Ajuntament mateix o bé diferents subvencions d'administracions superiors.

En el balanç, des de l'Ajuntament també destaquen que el termini de pagament a proveïdors s'ha situat per sota dels 30 dies, i que l’estalvi net ha estat d'1.357.000 €, i el romanent de tresoreria, de 2.506.000 €.