Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / L'Ajuntament de la Seu revisarà el pati de l'Escola Albert Vives arran de la caiguda d'un arbre

L'Ajuntament de la Seu revisarà el pati de l'Escola Albert Vives arran de la caiguda d'un arbre

L'accident no ha causat danys personals atès que el recinte roman tancat pel confinament. Els centres educatius treballen per mantenir el contacte amb l'alumnat mitjançant internet
Arbre caigut a l'entrada de l'Escola Albert Vives (Foto: Aj. de la Seu)
02/04/2020 12:45

El Servei de Parcs i Jardins de l'Ajuntament de la Seu d'Urgell revisarà els arbres del pati de l'Escola Albert Vives, després que aquestes darreres hores ha caigut un arbre de grans dimensions ubicat en aquest recinte. Des del consistori urgellenc han lamentat aquest accident però han valorat positivament "la gran sort que no ha causat danys personals", atès que actualment, com la resta d'escoles, el centre educatiu està tancat al públic en el marc de les mesures de prevenció del coronavirus.

La regidora d'Ensenyament de l'Ajuntament, Núria Tomàs, ha avançat que, segons els han explicat des de l'àrea de Parcs i Jardins, la causa més probable és que amb el pas dels anys les arrels s'hagin podrit. L'arbre caigut és just a l'entrada del recinte i forma part d'una filera d'arbres que hi ha al perímetre de la banda est de l'escola, que està ubicada a tocar del riu Segre.  En declaracions a RàdioSeu, Tomàs hi ha afegit que ara mateix és difícil saber si aquesta circumstància afecta d'altres exemplars del pati, però que tan aviat com sigui possible, quan acabi el confinament, en faran un estudi i que "si no es pot garantir que alguns d'aquests arbres puguin aguantar, caldrà prendre alguna mesura dràstica" per garantir la seguretat dels infants i el professorat "encara que sigui algun arbre molt preuat".

Núria Tomàs, d'altra banda, ha explicat que aquests dies, tot i l'aturada de les classes presencials, les escoles estan desenvolupant idees i mitjans per mantenir el contacte amb els alumnes i fins i tot, sempre que sigui possible, per intentar seguir amb la formació. La regidora d'Ensenyament de la Seu ha subratllat que aquest confinament "és una situació que ens ha agafat molt de sobte a tothom" i recorda que, a més a més, inicialment el Departament d'Educació va dir que no es podien fer classes telemàtiques "perquè no tothom disposa de connexió a internet a casa o de les plataformes necessàries per teletreballar".

Per això, aquests dies "tothom ha treballat com ha pogut, com per exemple enviant treballs per correu electrònic", i fins i tot hi ha escoles que han fet classes per videoconferència i seguint les hores habituals de classe, encara que sigui de matèries no avaluables. Per exemple, en algun cas s'ha aprofitat la plataforma de què disposen per seguir fent algunes activitats.

Previsió d'un tercer trimestre "diferent"

La conselleria d'Educació sí que ja ha concretat a les escoles que "el tercer trimestre serà molt diferent de l'habitual i haurà de ser molt personalitzat, en funció de la connexió i de si els alumnes poden accedir a aquests materials o no", avança Tomàs, que indica que ara la principal preocupació és els alumnes que no disposen d'internet a casa. Per això, tant els ajuntaments com el mateix Govern estan estudiant com trobar-hi una solució.