Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / L'Ajuntament de la Seu s'adhereix al manifest de Somescola.cat

L'Ajuntament de la Seu s'adhereix al manifest de Somescola.cat

El darrer ple va aprovar per unanimitat subscriure el document a favor de l'escola catalana i el model de cohesió que representa
Som Escola
11/12/2017 19:55

El darrer ple de l'Ajuntament de la Seu, que es va dur a terme el passat 4 de desembre, va aprovar per unanimitat (PDeCAT, Compromís, ERC i la CUP) adherir-se al manifest de Somescola.cat a favor de l'escola catalana i el model de cohesió social que aquesta representa. El text també inclou l´adhesió del consistori a la plataforma de Somescola.cat, formada per entitats cíviques, culturals i de tot l´àmbit educatiu català, a més de traslladar l'acord de plenari a Somescola.cat, al Departament d´Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, al Parlament de Catalunya, a l´Associació Catalana de Municipis, a la Federació de Municipis de Catalunya i a l´Associació de Municipis per la Independència.

La moció destaca la importància de donar suport al sistema educatiu català davant “els plantejaments que propugnen públicament una involució uniformitzadora, l’adoctrinament ideològic, la generació de sospites i denúncies i la segregació lingüística”. Per a Somescola.cat, "aquestes acusacions volen posar en risc un model compromès amb la igualtat d’oportunitat dels infants i amb els valors cívics i democràtics de convivència de la nostra societat”. El manifest demana “al conjunt de la societat” que es “faci seu aquest patrimoni que és l'escola catalana i que es comprometi a consolidar-la, protegir-la i contribuir-ne a la millora”.

Els grups polítics de l'Ajuntament van voler agrair especialment la tasca dels mestres i professionals que fan possible l'escola catalana i que treballen per una educació de qualitat. En aquest sentit, van donar ple suport als mestres urgellencs que han estat qüestionats pel seu tractament a les aules sobre els fets de l'1 d'Octubre. Des de Compromís X La Seu, la regidora Conxita Rabassa va votar a favor de la moció tot i que va incidir en el fet que també cal un compromís en mitjans i inversió.

Manifest Somescola.cat