Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / L'Ajuntament de la Seu secunda l'aturada general d'aquest dimarts

L'Ajuntament de la Seu secunda l'aturada general d'aquest dimarts

D'acord amb el comitè d'empresa, l'OAC ha previst serveis mínims i RàdioSeu oferirà dos butlletins per informar de la jornada. Al Sant Hospital hi donen suport tant treballadors com direcció i es reprogramarà intervencions i visites no urgents
02/10/2017 19:15

L’Ajuntament de la Seu d’Urgell secunda l’aturada general que es durà a terme a tot Catalunya aquest dimarts, 3 d’octubre. D’acord amb els treballadors municipals, s’han fixat uns serveis mínims.

Durant la jornada, l’Oficina d’Atenció Ciutadana proporcionarà el servei imprescindible a la ciutadania en el seu horari habitual. També s’atendrà telefònicament als ciutadans que vulguin fer alguna consulta, i es podran seguir fent els tràmits que es fan habitualment de forma telemàtica a través del web de l’Ajuntament.

L'emissora municipal RàdioSeu també se suma a la convocatòria tot aturant la seva programació habitual durant aquest dimarts, i oferirà com a servei mínim un butlletí a la 1 del migdia i un altre a les 8 del vespre per informar de l'evolució de la jornada.

En aquest sentit, la gran majoria de serveis públics ja han anunciat també la intenció de secundar l'aturada de país convocada per entitats i sindicats en protesta per la repressió de l'Estat espanyol contra Catalunya. La Fundació Sant Hospital de la Seu ha informat que s'ha suspès totes les intervencions i visites no urgents previstes per aquest dimarts, les quals es reprogramaran per dur-les a terme al llarg dels propers quinze dies. Sí que es mantindran els serveis imprescindibles com ara les urgències, la residència de gent gran, l'àrea sociosanitària i l'atenció domiciliària. La mesura té el suport tant del Comitè d'Empresa com de la direcció en ple del centre sanitari.

Tots els centres educatius públics de la Seu i l'escola concertada La Salle també han anunciat que se sumen a la convocatòria.

Marxa solidària i cassolada avui dilluns

D'altra banda, per avui dilluns a les 8 del vespre, des de la plaça dels Oms, s'ha convocat una marxa veïnal solidària que anirà fins al parc dels Bombers, per agrair als membres dels cossos d'emergències i seguretat de la Generalitat la seva actuació al costat de la població aquestes darreres hores i animar-los a mantenir aquesta actitud de cara als propers dies.

De la seva part, el Comitè de Defensa de la República ha convocat també aquest dilluns, a les 10 de la nit, una cassolada a la plaça de les Monges per protestar per la repressió policial i per la presència a la Seu de reforços de la Policia espanyola.

Per demà dimarts s'ha convocat dues manifestacions unitàries: la primera, a les 10 del matí al passeig Joan Brudieu; i la segona, a les 6 de la tarda a la plaça dels Oms.

Marxa de tractors

L' Alt Urgell i Unió de Pagesos se sumen també a l'aturada general "per dignitat" i com a rebuig "a la violència i repressió". Una marxa de tractors començarà a Oliana a les 12.30 h i finalitzarà a les 18.00 h davant l'Ajuntament de la Seu d'Urgell. 

Suport del comerç local

El Comitè de Defensa també ha informat que, d'acord amb les reunions mantingudes aquest dilluns, "la pràctica totalitat" del comerç local de la Seu també ha mostrat la intenció de no obrir demà dimarts. En aquest sentit, els convocants ha fet una crida a no consumir ni comprar al llarg la jornada, en solidaritat amb els establiments que s'hi han adherit.

  • Concentració aquest dilluns a la plaça dels Oms
  • Concentració aquest dilluns davant el Sant Hospital