Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / L'Ajuntament de la Seu té a punt la cessió dels terrenys per a la nova escola

L'Ajuntament de la Seu té a punt la cessió dels terrenys per a la nova escola

La ubicació del tercer col.legi de primària està prevista a l’Horta del Valira
Imatge de la zona de l'Horta del Valira
13/09/2007 13:21

L’Ajuntament de la Seu d’Urgell ha anunciat que el pròxim mes d’octubre, en sessió plenària, farà la cessió definitiva al departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya dels terrenys de l’Horta del Valira on s'ubicarà la nova escola de primària.

Així ho ha assegurat a RàdioSeu la regidora d’ensenyament del consistori urgellenc, Mireia Alba, que ha expressat la voluntat de prioritzar el procés de traspàs de l’espai, "ja que els centres escolars de primària i secundària de la Seu es troben al límit de la seva capacitat". Aquest pas donarà llum verd a l’elaboració del projecte constructiu, que anirà a càrrec de la Generalitat.

Alba ha indicat que des del departament d’Educació es coneix la situació de massificació dels centres escolars urgellencs i s’ha mostrat convençuda que els tràmits administratius es faran en el termini més breu possible. Tot i així, la regidora de la Seu ha manifestat que farà un seguiment curós del projecte.

Des de l’Ajuntament urgellenc s’ha expressat el desig que el nou col.legi estigui construït en un període màxim de tres anys.

Recordem que el curs escolar 2007-2008 va començar ahir amb la reivindicació d’una tercera escola pública de primària a la Seu d’Urgell. El director del col.legi Albert Vives, Isidor Alberich, va considerar imprescindible un nou centre escolar per tal d’absorbir l’alumnat nouvingut i garantir el bon funcionament educatiu de les escoles. Alberich també va criticar el retard de les gestions, tenint en compte el flux migratori actual.