Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / L'Ajuntament de la Seu vetllarà pel compliment de la prohibició del consum compartit d'alcohol a la via pública

L'Ajuntament de la Seu vetllarà pel compliment de la prohibició del consum compartit d'alcohol a la via pública

El Govern ha establert la mesura per reduir els contagis de COVID-19 i preveu sancions d'entre 3.000 i 15.000 euros. El consistori controlarà els possibles casos de 'botellón' al municipi
Prohibició a tot Catalunya del consum compartit d'alcohol a la via pública
30/07/2020 10:40

L'Ajuntament de la Seu d'Urgell ha comunicat aquest dijous que des d'ara vetllarà pel compliment de la Resolució SLT/1905/2020, de 28 de juliol, que prohibeix a tot Catalunya, per raons de salut pública, el consum compartit de begudes alcohòliques a la via pública i la resta d’espais oberts al públic, conegut popularment com a ‘botellón’ o 'botellot'.

El consistori urgellenc reforçarà les funcions de vigilància, inspecció i control després que el Govern ha establert ja la nova normativa. L’incompliment d’aquesta mesura serà sancionat com a infracció greu, sancionable de 3.000 a 15.000 euros, i serà l'ajuntament mateix qui podrà imposar les multes.

L’objectiu d’aquesta mesura és reduir els contagis de COVID-19 que s’estan produint les darreres setmanes en el marc l’oci nocturn, sobretot en els joves, que són el col·lectiu que més ha relaxat amb les mesures de prevenció segons constaten les autoritats sanitàries. En aquest sentit, es vol prevenir el risc que suposa actualment el fet de compartir ampolles entre diferents persones per beure alcohol al carrer. La prohibició no afecta el consum individual en locals o espais autoritzats amb la corresponent llicència.