Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / L'Ajuntament de la Torre de Capdella instal·la tres desfibril·ladors fixes al municipi

L'Ajuntament de la Torre de Capdella instal·la tres desfibril·ladors fixes al municipi

A l'estiu se n'afegiran dos de portàtils a Sallente i a Estany Gento, per on passen més de 20.000 visitants
L'alcalde Josep Maria Dalmau amb un desfibril·lador (Foto: ACN)
31/05/2017 14:25

L'Ajuntament de la Torre de Capdella (Pallars Jussà) ha instal·lat tres desfibril·ladors (DEA) fixes al municipi per tal de facilitar una ràpida intervenció en els casos d'aturada cardíaca. Actualment es poden trobar a la Torre de Capdella, Espui i la Pobleta de Bellveí, instal·lats en façanes d'edificis municipals i són d'accés lliure.

A l'estiu, se n'afegiran dos més de portàtils, cedits per l'empresa proveïdora NEOSALUS, a Sallente i a Estany Gento, punts de més afluència de persones durant els mesos de juliol, agost i setembre, amb més de 20.000 visitants. I aquest any la Vertical Cabanera, la cronoescalada al Montsent de Pallars, serà també una cursa cardioprotegida i comptarà amb desfibril·ladors en diferents punts del recorregut.

L'alcalde de la Torre de Capdella, Josep Maria Dalmau, considera necessària la implantació d'aquests aparells tant durant tot l'any, quan hi ha menys població al municipi, com en èpoques puntuals com l'estiu, on pel telefèric passen més de 20.000 visitants.

Des de l'Ajuntament s'organitzarà sessions formatives amb NEOSALUS per tal de conèixer el funcionament d'aquests aparells.

Primera Vertical cardioprotegida

La 8a Vertical Cabanera, que aquest any forma part del circuit mundial de quilòmetres verticals, serà també la primera vertical cardioprotegida, i comptarà amb sis desfibril·ladors cedits per NEOSALUS, en un recorregut de 5 quilòmetres. La Vertical disposarà també de tres metges, dues infermeres i una desena de tècnics d'emergències sanitàries. La cursa és coorganitzada pel Club d'Esquí de la Pobla de Segur i l'Ajuntament de la Torre de Capdella.