Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / L'Ajuntament de Montellà i Martinet fa una consulta popular per reordenar l'edifici de serveis polivalent

L'Ajuntament de Montellà i Martinet fa una consulta popular per reordenar l'edifici de serveis polivalent

11/01/2008 13:50

L'Ajuntament de Montellà i Martinet ha fet una consulta popular per saber l'opinió dels veïns del municipi sobre la proposta de reubicar la nova guarderia municipal, l'escola de Primària, i la nova llar d'avis i centre de dia. La idea de l'equip de govern és d'aprofitar el nou edifici que s'ha construït al costat de la casa consistorial per posar l'escola de Primària. Llavors, en l'actual edifici que alberga la casa consistorial s'hi posaria, a l'ala oest, la nova guarderia, i a l'ala est, la llar d'avis i el centre de dia. La resposta dels veïns estarà llesta per a la setmana que ve. El consistori ha establert un sistema de butlletes que els veïns omplen i dipositen al consistori.

Segons informa l'ACN, la proposta de rordenació d'aquest edifici s'ha fet per optimitzar al màxim l'espai, ja que en un principi el nou edifici anava destinat a una guarderia per 30 alumnes, però aquesta xifra s'ha reduït a una guarderia per una desena d'alumnes. Llavors l'equip de govern va pensar que seria millor aprofitar el nou espai per ubicar-hi l'escola de primària, i reordenar l'edifici de serveis on està l'Ajuntament per fer-lo servir com a guarderia, en una banda, i com a llar d'avis per l'altra. Els dos nous serveis (la guarderia, i la lar d'avis) entrarien en funcionament al municipi una vegada els veïns hagin donat el vistiplau, ja que en principi són majoritàriament favorables al projecte.

Per fer realitat aquest projecte, el consistori hauria d'ampliar l'ala on aniria la guarderia per darrere per instal·lar els serveis que obliga ensenyament. D'altra banda, pel que fa a la llar d'avis, només s'haurien de tirar els embans al terra, i el Departament de Benestar Social s'encarregaria d'adequar tot l'interior. A més per cada nova plaça de guarderia que es creï, la Generalitat dona 5.000 euros a l'Ajuntament. I finalment, l'últim pas que voldria donar el consistori seria el de posar-se d'acord amb el Departament d'Ensenyament perquè es faci càrrec de les despeses de construcció de l'edifici on haurà d'anar la nova escola.

En principi, l'alcalde, Josep Castells, ha indicat que hi ha hagut dues reunions amb Ensenyament i que s'han mostrat força d'acord a assumir-ne el cost, tot i que encara s'han de tancar les negociacions. La part final d'aquesta reordenació es culminaria amb la instal·lació d'una passera des del carrer Cerdanya a les dependències de l'Ajuntament, per tal què les persones amb mobilitat reduïda poguessin accedir-hi sense dificultats.