Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / L'Ajuntament de Sort aprova una taxa pel pas de línies d'alta tensió

L'Ajuntament de Sort aprova una taxa pel pas de línies d'alta tensió

El consistori calcula que la mesura li pot aportar uns ingressos de 14.000 euros anuals. Una sentència permet des d'ara als municipis cobrar per cables elèctrics que no els presten servei
Torre elèctrica al municipi de Sort (Foto: ACN)
01/11/2017 13:30

L'Ajuntament de Sort ha aprovat la creació d'una taxa municipal per l'estesa aèria sobre sol públic de cablejat elèctric. Amb aquesta taxa el consistori pallarès ha vist una nova possibilitat d'aconseguir més recursos econòmics pel municipi.

L'alcalde de Sort, Raimon Monterde, ha explicat a l'ACN que aquesta taxa s'aplicarà el 2018 i suposarà uns ingressos d'uns 14.000 euros per al municipi. L'import l'haurà d'abonar la companyia Red Eléctrica de España. Monterde hi ha afegit que es tracta d'una ordenança reguladora de la taxa per la utilització privativa o aprofitament especial del domini públic local. Ara, s'obre un període de 30 dies per presentar al·legacions a aquesta taxa, abans de la seva aprovació definitiva.

La mesura s'ha aprovat després que el Suprem permetés cobrar aquesta taxa a les elèctriques i establis que els ajuntaments també poden crear una taxa per a les empreses que compten amb xarxes que travessen el terme municipal però que no van directament vinculades a la prestació de serveis al municipi. La taxa va en funció dels quilòmetres de cablejat elèctric que sobrevolen el municipi i depenent de la categoria del terreny pel qual passa.